reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niemowlę alergia potrzebuje porady

Dwa produkty to za mało.
Ja jadłam ryż, wieprzowinę, bataty brokuły i oliwę z oliwek. Skóra po tygodniu była ładniejsza, a po dwóch ładna. Ale co bym nie zjadła nowego pojawiały się krostki i zaczerwienienia a kupa śmierdziała w wyjątkowy sposób.

Dużo osób wybiera indyka, buraczki i kasze gryczana jako bezpieczne produkty.

reklama
Dwa produkty to za mało.
Ja jadłam ryż, wieprzowinę, bataty brokuły i oliwę z oliwek. Skóra po tygodniu była ładniejsza, a po dwóch ładna. Ale co bym nie zjadła nowego pojawiały się krostki i zaczerwienienia a kupa śmierdziała w wyjątkowy sposób.

Dużo osób wybiera indyka, buraczki i kasze gryczana jako bezpieczne produkty.
Udało znaleźć się co uczula?

sprobuj kasze zawieraja duzo mikroi makrolelementów do tego wieprzowina ale gotowana badz duszona, wafle ryzowe te z biedry sa dobre, dzem porzeczkowy. Mam Dzieciatko mlodsze od twojego i stwierdzona skaze bialkowa i te wyzej produkty znosi dobrze.

Nam wiele zawiniła kukurydza. Czasem z niej jest produkowany syrop fruktozowo-glukozowa, a ten jest we wszystkich sokach, podobnie jak maltodextryna i skrobia np w słoiczkach.

Reagowała na seler, paprykę czosnek itd. Teraz już jemy normalnie. Po roczku odpuściło.

sprobuj kasze zawieraja duzo mikroi makrolelementów do tego wieprzowina ale gotowana badz duszona, wafle ryzowe te z biedry sa dobre, dzem porzeczkowy. Mam Dzieciatko mlodsze od twojego i stwierdzona skaze bialkowa i te wyzej produkty znosi dobrze.
Dziękuję, w jaki sposób objawiała się u Was skaza? U mnie lekarze studzili mnie, że przesadzam.

U mnie wyglądała Zosia jakby ją kto papierosem przypalał :( A Szymek jeszcze gorzej - bo co prawda zmiany niewielkie, ale za to w oskrzelowe problemy poszło.

U mnie wyglądała Zosia jakby ją kto papierosem przypalał :( A Szymek jeszcze gorzej - bo co prawda zmiany niewielkie, ale za to w oskrzelowe problemy poszło.
Biedactwa, to jest najgorsze jak takie maluszki cierpią.
Przepraszam, że tak męczę, ostatnie pytanie po odstawieniu produktów z białkiem blpo jakim czasie ustąpiły objawy? Wiem, że to sprawa indywidualna, ale tak mniej więcej chciałabym wiedzieć.

reklama
Objawy od 1-6 tyg. Stosujecie probiotyki?

Załączniki

• IMG_2361.JPG
    IMG_2361.JPG
    653 KB · Wyświetleń: 96
  • IMG_2527.JPG
    IMG_2527.JPG
    836,6 KB · Wyświetleń: 91
  • IMG_2563.jpg
    IMG_2563.jpg
    8 KB · Wyświetleń: 107
Do góry