reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niemowle 2 miesiace. Czapka lato cien

EdytaLLL

Aktywna w BB
Hej. Chce siedziec dluzej na dworze z moja małą. Oczywiscie mala bedzie zawsze w cieniu. Smarujecie filtrem nawet jak dzidcko jest tylko w cieniu? Zakladac czapke? Zarzucac kocyk? Tesciowa najchetniej ubieralaby ja jak na zime. A ja juz biala jak maka a jest lato. Caly dzien w domu siedziec nie jest komfortowe.

reklama
Jak ja sie cieszę ze mam zlota tesciowa i sie do niczego nie wtraca
Masz swój rozum? Nie potrafisz powiedzieć ze to Twoje dziecko?
Ja bym chyba nie wytrzymala takiej teściowej i na bank bym jej powiedziała zeby sobie sama czapkę i koc zarzuciła na siebie w taki upał masakra
I zapytaj jak sie czuje??
Dziecko smaruj mozesz narzucić chustke cieniutka na główkę jak na sloncu
Dziecko ubiera sie jak siebie ja od urodzenia tak robie i ani razu chory nie byl
Jak jest upal sam pampers i cienka bluzeczka nawet
Ja trzymam na sloncu tzn nie ze wywalam tylko jak idziemy na spacer to nie zaslaniam niczym wozka nieraz zapomne posmarowac i raz w chustce raz bez.
A w gondoli jest goroco
Ja na basen z dzieckiem chodze a tam słońca sie nie uniknie:p i moje dziecko żyje i jest szczęśliwe :p
I jestesmy caly czas na słońcu
Nie trzes sie nad tym dzieckiem jak galareta bo to nie jest dobre a tesciowa niech sobie swone zlote rady zostawi dla siebie....
I wychodz na slonce bo dla mnie to lekka fobie masz

Ostatnia edycja:
Ubrać odpowiednio do pogody. Jak siebie. Żadne czapeczki czy kocyki bo potówki i może nawet przeziębienie gwarantowane.... Chyba, że śpi i zrobi się chłodniej to czymś przewiewnym nakryć (w upały nie nakrywam ;) ).
Ja latem w cieniu niczym nie smaruję. Córka jak się dopiero później okazało, miała przez to niedobór wit D (jakieś specyficzne ułożenie żeber na to wskazuje). Mimo suplementacji... Jednak co przez skórę to przez skórę, ile się wchłonie z suplementu (a nawet leku) to nie wiadomo. Smaruję na plażowanie.

Chyba, ze przewiewna czapka z daszkiem ale to juz dla siedzacego niemowlecia. Musisz tak wykombinowac, zeby slonce nie razilo w oczy. Są kapelusze letnie, rondelki ale te tez mi bardziej pasuja do siedzacego. A co do tesciowej to ja slucham tak prabaci mojej corki (ostanio chciala trzy kocyki ulozyc pod basen ogrodowy.....). Wysluchaj z grzecznosci ale rób po swojemu. Bo to w pierwszej kolejnosci Twoje dziecko i Ty wiesz najlepiej. Potem ojciec.

Nie smaruje bo nie wystawiam na słońce (cień/daszek od wózka). Ubieram czapkę tylko jak wieje. Żadnych kocykow ew pielucha, wszystko zależy od temperatury.

Hubert 18.02.2015 [emoji213]
Wiktoria 06.06.2017 [emoji214]

Nie smaruje bo nie wystawiam na słońce (cień/daszek od wózka). Ubieram czapkę tylko jak wieje. Żadnych kocykow ew pielucha, wszystko zależy od temperatury.
No dokładnie...a widzę że podobnie rodziłam jak ja moja Kinga jest w.8.01.2015 a Natalia 14.06.2017:)
Hubert 18.02.2015 [emoji213]
Wiktoria 06.06.2017 [emoji214]

reklama
Moje dzieci noszą w lecie tylko czapeczki chroniące przed słońcem i tylko wtedy gdy faktycznie jest taka potrzeba. Czapki na zimno tylko na jesień i w zimie. Ubieram zawsze tak jak siebie a czasami nawet lżej...W lecie w takie upały body z rękawkiem albo bez + krótkie spodenki.
Krem z filtrem stosuje tylko podczas plażowania. Na spacery, wyjścia albo do cienia nie używam.
Jak córka była noworodkiem (urodzona w sierpniu) chroniłam przed ostrym słońcem, ale też nigdy jakoś przesadnie dzieci przed tym słońcem nie ukrywałam.

reklama
Do góry