reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niemowlaczki - diabełki :)

Ninka uwielbia jak jej śpiewam więc śpiewałam jej, turlałam ją. Wymyślałam przeróżne zabawy. A co do chusty, zawsze jak ją noszę to podtrzymuję Ninkę, odruchowo i uważam jak tylko się da.

reklama
że ja dopiero teraz znalazłam ten wątek !
Ja mam małego szatanka w domu:) Już w szpitalu pierwsza noc pokazał na co go stać, głosik też ma donośny (po mamie:-)) i w domu się zaczęło. Problemy z zasypianiem w łóżeczku, smoczek be, tylko z butelką z mlekiem w dodatku spał. Wszyscy mnie straszyli udławi się, blablabla, 3 mies.spał ze butelką w buzi( jak zasnął na dobre wypadała i spał bez). potem nagle sam ją odrzucił i śpi bez. Ale...jest nowa moda u Szymka spanie na mnie ! Dwa mies. spał w nocy na mnie, teraz tylko drzemki dzienne. Wiem potrzebuje mojej bliskości, miłości, tylko wszelkie próby uczenia go spania inaczej nie skutkują a kończą się awanturą. Na spacer nie wyjdzie w wózku od 4 mies. wrzeszczy w wózku, na rękach chodzi. I ostatnio ma takie dni, że od razu po przebudzeniu jest jęczenie, przechodzące w płacz. Zabawki są be, już dawałam mu różne rzeczy poza zabawkami (drewniane łyżki, pudełka, telefon zepsuty) to chwila zainteresowania. Rzuca w złości tym i znowu jęczy..ale spacerować po mieszkaniu na rączkach, dotykać mebli, ściany, kabli to TAK ! Wzbraniałam się noszenia non stop na rękach, ale Szymon wygrał ze mną i tak..Kiedyś narzekałam, że po pół godziny się nudzi czymś i coś nowego trzeba wymyślać, teraz po 2 min jest mu źle. Jak szykuję mu wodę do kąpieli to siedzi w bujaku w łazience, ja tańczę z prysznicem przed nim, wygłupiam się tylko tak daje radę...No i zawsze 15-19 to już jest takie marudzenie, że koniec, próbuję go na sekundę odłożyć jest płacz..nie lubi po kąpieli ubierania, śpiewam, nucę a to go chyba bardziej wkurza...
Czasami mi przykro, że moje dziecko mimo moich starań czuje się źle i ciągle by chciał na rękach siedzieć. Nie ma co ustawił sobie starych:-)

tak to przejdzie. zgadzam sie z przedmowczyniami, ze ona potrzebuje twojej bliskosci i w ogole twojej uwagi, chce zebys poswiecala jej wiecej czasu i sie z nia bawila

Do góry