reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niebezpieczne foteliki dobrych marek - ostrzeżenie!

Na jednej sronie znalazlam testy fotelika bebe confort iseoe dostal 4 gwaizdki za bezpieczenistwo. Ale niestety nie wiem czy one sa wiarygodne.
Ja tez walsnie zastanawiam sie nad kupnem fotelika od 9 kg mysle nad kupnem albo tego modelu albo maxi cosi prori lub toby co o tym myslicie
proszę podać link do strony, sprawdzimy...

reklama
Jest to jak najbardziej wiarygodna strona. Paweł Kurpiewski jest ekspertem w fotelik.info i miedzy innymi on wypowiadał się w programach tvn. Zamieszczona tabela pokazuje wyniki testów ADAC, OEAMTC, AA i ANWB. Jest to chyba jedyna strona w Polsce która tak fachowo i profesjonalnie zajmuje się tematem fotelików dla dzieci

Mam nadzieję że ten wpis nie zostanie potraktowany jako zaśmiecanie wątku.
Na jednym z forów, na zdaje się poważnym serwisie o dzieciach przeczytałem wątek o polskich fotelikach i testach... To co ludzie wyprawiają przerasta ludzkie pojęcie! Pada pytanie "co sądzicie o foteliku coneco atos" i odpowiedź "to świetny fotelik wykonany na wzór maxi-cosi priori..." . Według pytającej i podpowiadacza to daje pewność bezpieczeństwa. O zgrozo!
Na innym forum ktoś pyta o testy zderzeniowe fotelików x-car (deltim) i znowu jakiś podpowiadacz pisze że były testowane bo ich producentem tak naprawdę jest włoska firma belleli a oni maja testy. Podaje nawet link Crash Test - Intro - bellelli S.r.l..
Znam firmę która na swojej francuskiej stronie też zamieszcza film Renolux a produkowany przez nich fotelik (renolux 360) w teście ADAC w 2009 roku wypada tak
YouTube - Kanał użytkownika fotelikinfo
Renolux to ten po prawej.

Moim zdaniem najniebezpieczniejsi są niekompetentni ludzie

Ostatnia edycja:
Nie mam zamiaru rozpętywać jakiejś wojny, ale czasem ręce opadają...
W linku adres forum na edziecko.pl polskie foteliki. Warto kupić? - Foteliki Samochodowe - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
tam można znaleźć znakomite porady i przeczytać że x-car jest podobny do bebe confort. Po takiej lektórze nie pozostaje nic innego jak tylko kupować wtryskarkę, przyczepę styropianu i robić złoty interes, np foteliki "fiku-miku" podobne do jakiś tam:no: Polecam ci drogi Pielgrzymie poszperanie po tym forum to może i tobie coneco wyda się bliźniaczo podobne do priori. oczywiście to żart...aczkolwiek w pewnych okolicznościach może zabrzmieć gorzko. Przestaje grzebać po forach bo można dostać obłędu!

Ostatnia edycja:
Proponuję napisać do firmy Ramatti (ja tak zrobiłam) i w odpowiedzi otrzymałam skan pełnego artykułu z cytowanego wyżej Auto Świat, w którym rzeczywiście fotelik Ramatti formula otrzymał 5 gwiazdek. Sugeruję zapoznawać się z tego typu artykułami w pełnej wersji papierowej bo później można niepotrzebnie wyciągać pochopne wnioski.

reklama
Nie mam zamiaru rozpętywać jakiejś wojny, ale czasem ręce opadają...
W linku adres forum na edziecko.pl polskie foteliki. Warto kupić? - Foteliki Samochodowe - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
tam można znaleźć znakomite porady i przeczytać że x-car jest podobny do bebe confort. Po takiej lektórze nie pozostaje nic innego jak tylko kupować wtryskarkę, przyczepę styropianu i robić złoty interes, np foteliki "fiku-miku" podobne do jakiś tam:no: Polecam ci drogi Pielgrzymie poszperanie po tym forum to może i tobie coneco wyda się bliźniaczo podobne do priori. oczywiście to żart...aczkolwiek w pewnych okolicznościach może zabrzmieć gorzko. Przestaje grzebać po forach bo można dostać obłędu!

niestety na forach większość treści to tylko powielanie błędnych stereotypów - inni to czytają, kupują i dalej szerzą i ciężko nad tym zapanować, a tym bardziej szkoda, że każdy kto pisze bzdury mogące nawet nieść zagrożenie ma gdzieś odpowiedzialność za swoje słowa...

reklama
Do góry