reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nie wiem jak zinterpretowac testy ciążowe

dziękuje wam wszystkim za wsparcie.
Ogółem mam już 2 synów ( 6 i 5 lat) , ale w pierwszej ciąży nawet 2 dni przed @ miałam 2 grube krechy ( przeczucie :) ), o drugiej ciąży dowiedziałam się gdy poczułam pierwsze kopnięcie ( po pierwszej ciąży rozregulowały mi sie cykle). - więc kreski też były mooocne - to był już 3ci miesiąc
po drugiej ciąży po pewnym czasie cykle wróciły do normy ( u mnie to 32-33 dni). I do tej pory były jak w zegarku, a tu teraz opóźnienie i to nie małe bo prawie 2 tygodnie. Jednak zakładam że o ile ( miejmy nadzieje) to ciąża to i owulacja w tym cyklu była mocno opóźniona. Inaczej przecież musiałabym mieć dużo wyższy hcg na ten moment ?
Odczekam i zrobie znowu test, dam znać jak wyszło :)

reklama
dziękuje wam wszystkim za wsparcie.
Ogółem mam już 2 synów ( 6 i 5 lat) , ale w pierwszej ciąży nawet 2 dni przed @ miałam 2 grube krechy ( przeczucie :) ), o drugiej ciąży dowiedziałam się gdy poczułam pierwsze kopnięcie ( po pierwszej ciąży rozregulowały mi sie cykle). - więc kreski też były mooocne - to był już 3ci miesiąc
po drugiej ciąży po pewnym czasie cykle wróciły do normy ( u mnie to 32-33 dni). I do tej pory były jak w zegarku, a tu teraz opóźnienie i to nie małe bo prawie 2 tygodnie. Jednak zakładam że o ile ( miejmy nadzieje) to ciąża to i owulacja w tym cyklu była mocno opóźniona. Inaczej przecież musiałabym mieć dużo wyższy hcg na ten moment ?
Odczekam i zrobie znowu test, dam znać jak wyszło :)
Jest jeszcze jedna opcja ciazy biochemicznej,przy ktorej beta byla wyzsza,ale juz spada.Dlatego te krechy bylyby takie slabe.

Tego ci. oczywiscie nie zycze.Trzynam kciuki za pieknă kreche😊😊😊

Na ulotce było napisane żeby wynik odczytać do 10 minut, czyli jakby w tych granicach :confused:
Co to za test? Pierwszy raz widzę test który odczytuje się po 10 minutach. W Clear Blue po 10 ma być kreska kontrolna, a jeśli jej nie ma to znaczy że test jest wadliwy. A wynik odczytuje się po 3, ale zakładam że są różne testy.

Troszke pozno ten wynik, ale sugerujac sie samym obrezem na moj gust pozytywne. Odczekaj pare dni i zrob sobie jeszcze raz :) Tylko sugeruj sie wczesniejszym wynikiem.

Kupilam wczoraj test o wiekszej czulosci i innej firmy. Tym razem nie zrobiłam testu 'na oko'. Przeczytałam dokładnie ulotkę, ustawiłam stoper ( żeby I zanurzenie w probce moczu I czas 3 minut był tak jak tego wymagają). Bałam się spojrzeć na test. Ale są! 2 kreski na teście, druga bledsza ale wyraźną i od razu po tych 3 minutach widoczna!
Czuje się jakbym miała eksplodować z radości.
Test który dzisiaj użyłam ma czułość 10U , poprzednie 25, co też by wyjaśnialo te dziwne rezultaty. Albo też I mój błąd w sztuce robienia testów.

reklama
Kupilam wczoraj test o wiekszej czulosci i innej firmy. Tym razem nie zrobiłam testu 'na oko'. Przeczytałam dokładnie ulotkę, ustawiłam stoper ( żeby I zanurzenie w probce moczu I czas 3 minut był tak jak tego wymagają). Bałam się spojrzeć na test. Ale są! 2 kreski na teście, druga bledsza ale wyraźną i od razu po tych 3 minutach widoczna!
Czuje się jakbym miała eksplodować z radości.
Test który dzisiaj użyłam ma czułość 10U , poprzednie 25, co też by wyjaśnialo te dziwne rezultaty. Albo też I mój błąd w sztuce robienia testów.
No i super🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳

Do góry