reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nie spi i caly czas placze pomocy!!

reklama
Nie poerwszy raz przechodzimy katarek [emoji3] ale pierwszy raz z rosnacymi zabkami [emoji4] pocieszam sie ze skoro dzisiaj mial gorszy dzien i nocke (w dzien spal tylko na porannej drzemce jakies 40min) to jutro pewnie bedzie dlugo spal na drzemce... Przynajmniej mam taka nadzieje [emoji23]

Napisane na ONE A2003 w aplikacji Forum BabyBoom

Mojemu wyszly 4 awet nie zajeczal, moze teraz wychodza w newralgicznym miejscu plus jeszcze ten katar i kaszel to dalo mu popalic. Nazeczony polozyl go do luzeczka i wyszedl, i chyba to byla najlepsza decyzja, pogadal sam do siebie i od jakis 10min jest spokoj, za jakas chwile do niego zajrze bo napewno zasnol w dziwnej pozy i nie przykryty [emoji4]

Na katar jak masz w domu Amol, to zmocz pieluchę i zakropl kilka kropli tego specyfiku ... i powieś gdzieś niedaleko .(byle nie na łóżeczko).

Nie przesadzaj z wodą do nosa,bo później mogą być problemy z uszami.
U nas katar i takie histeryczne płacze były związane z ząbkami.Zwłaszcza górnymi.
Hm... wiem,że łatwo powiedzieć,ale musisz przeczekać.U nas drogie,czy tanie specyfiki nie działały.To zrezygnowaliśmy szybko ze wszystkiego.A 4 czwórki i 4 trójki szły łącznie 7 miesięcy.A zęby nieprzerwanie od końca 3 miesiąca.
My budziliśmy dziecko aż złapało kontakt i się uspokoiło.Woda do picia,nawilżacz powietrza i chłodno w pokoju.
Jakoś to przetrwaliśmy.
Powodzenia.

Witam. Możliwe, że zabek. Nie każdy wychodzi tak samo. U nas też część wyszła, że nie wiedziałam kiedy a przy 3 górnych był kaszel. Uszy też jeszcze obserwuj, bo z nimi też prosta sprawa nie jest. Mi pediatra sprawdzala twuerdzila, że to nie ucho a u laryngologa okazało się, że ropa w uszach.

Mój miał takie napady histerii właśnie przy Katarze jak tylko był zmęczony to była masakra. Potem pobudka co godzinę bo kiepsko się oddycha i generalnie katar u niemowląt to ciężka sprawa dla rodziców.

reklama
To nie jest pierwszy katar jaki przechodzimy, ale pierwszy z takim placzem. W czoraj po daniu ibuprofenu to po jakims czasie w koncu zasnol i spal do 5 rano do swojego jedzenia i pozniej do 8.30 rano. Dzisiaj sytuacja sie powtorzyla, na wieczor zasnol prawie odrazu i po godzinie sie obudzil i placz. Trzeba bylo wyczyscic noska i dac ibuprofen teraz prubojemy go uspokoic po tych znienawidzonych przez niego kuracjach... A juz myslalam ze jest lepiej bo w ciagu dnia bylo super [emoji53]

Do góry