reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nie słyszałam płaczu dziecka

Olil

Fanka BB :)
Mamy, pomocy nie mogę sobie jakoś tego przeżyć. Córka ma już dwa lata. Wydawało mi sie do tej pory ze zawsze słyszałam kak w nocy wstawala lub płakała. Ale dzisiaj nocowalismy u moich rodziców i moja mama z rana opowiadała mi że córka w nocy bardzo płakała i mnie budziła krzyczała,, mama, mama,, a ja nic dalej spałam. Dopiero mnie moja mama zbudzila i wzięłam swoją córkę i przytulilam. Tylko że ja nawet nie pamietam tego ze sie przebudzilam. Czy coś ze mną jest nie tak? Mam wyrzuty sumienia ze dziecko płakało a ja nie mogłam się przebudzic. Może to częściej się zdarza w nocy a ja nie pamiętam. Czy od początku jestem tak zła matka

reklama
Myślę, ze mozesz byc przemęczona i potrzebujesz odpoczynku, moze popros kogos o pomoc, abys mogla tez odpoczac ? Nie wolno odrazu tak celowac w siebie, nie zrobilas tego celowo.

Myślę, ze mozesz byc przemęczona i potrzebujesz odpoczynku, moze popros kogos o pomoc, abys mogla tez odpoczac ? Nie wolno odrazu tak celowac w siebie, nie zrobilas tego celowo.
Wiem, ze nie celowo ale mam okropne wyrzuty sumienia i boję się ze moze się to jeszcze zdarzyć. Dwa miesiące temu wróciłam do pracy doszły nowe obowiązki i możliwe ze to przemęczenie

Wiem, ze nie celowo ale mam okropne wyrzuty sumienia i boję się ze moze się to jeszcze zdarzyć. Dwa miesiące temu wróciłam do pracy doszły nowe obowiązki i możliwe ze to przemęczenie
Ja czasami też jestem przemęczona przy 3dzieci tym bardziej w wakacje to więcej roboty jest bo i dom trzeba ogarnąć i ogród kosić wyrywać chwasty i podlewać kwiati...jeśli chodzi o spanie dziecka to zawsze się budzę jak dziecko płacze 🙂widocznie zdarzyło Ci się że byłaś przemęczona jak masz kogoś i możesz poprosić o pomoc to skorzystaj z tego😀

Mnie się tak wiele razy zdarzyło.
Nie da się mieć dziecka, pracować, ogarniać okolicznosci (dom, ogród czy co tam jeszcze) i za kazdym razem być w tip top kondycji.
Nie jesteś zła matka, bo się raz do dziecka nie obudzilas. Gdyby tak było to chyba większość z nas się do macierzyństwa nie nadaje.

Gdyby nie to, że mam elektroniczna nianie obok ucha, to bym w życiu dziecka nie usłyszała. Nie jesteś złą matką 😊

reklama
Do góry