reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nie rośnie pęcherzyk

dombor2301

Zaciekawiona BB
Cześć, Byłam dzis na trzeciej wizycie na monitoringu - 16dc. W 14dc pecherzyk mial 18mm, dzisiaj 18.1mm niestety. Lekarz jedynie powiedzial, ze owulacji nie ma. I moze to stary pechrzyk i zle obserwowalismy. Jedyne ksztalt sie zmienil na fasolke. 30go mam wizyte kontrolna na omowienie wynikow monitoringu i androloga meza. W tym miesiacu okres 3go plamienie, w nocy troszke krwi i dwa dni kolejne plamienie. Czy moze to miec zwiazek z brakiem owulacji w tym cyklu? Zawsze cykl 27-28dni, cykle regularne.

reklama
Cześć, Byłam dzis na trzeciej wizycie na monitoringu - 16dc. W 14dc pecherzyk mial 18mm, dzisiaj 18.1mm niestety. Lekarz jedynie powiedzial, ze owulacji nie ma. I moze to stary pechrzyk i zle obserwowalismy. Jedyne ksztalt sie zmienil na fasolke. 30go mam wizyte kontrolna na omowienie wynikow monitoringu i androloga meza. W tym miesiacu okres 3go plamienie, w nocy troszke krwi i dwa dni kolejne plamienie. Czy moze to miec zwiazek z brakiem owulacji w tym cyklu? Zawsze cykl 27-28dni, cykle regularne.
Każda kobieta ma prawo mieć do kilku cykli bezowulacyjnych w ciągu roku. Wtedy miesiączka może się różnić od poprzednich, ale nie musi. Może akurat to ten cykl u Ciebie. Czy wcześniej miałaś monitoring?

Każda kobieta ma prawo mieć do kilku cykli bezowulacyjnych w ciągu roku. Wtedy miesiączka może się różnić od poprzednich, ale nie musi. Może akurat to ten cykl u Ciebie. Czy wcześniej miałaś monitoring?
Nie, to był mój pierwszy i szczerze właśnie zdziwił mnie okres, aż wtedy zrobilam test ciazowy bo dziwne dla mnie ro było.

reklama
Ale udało się lekami Ci przywrócić? Jak to później wygląda?
Nie. Miałam stymulowany cykl lametta jednak owulacji brak. Jednak u mnie doszła cukrzyca i prawdopodobnie ona była powodem braku owulacji. Dostałam metformine i lekarz sądzi, że to dzięki niej zaszłam w ciążę. Obecnie 26+0❤️

Do góry