Witam aktualnie jestem w ciąży ale zaraz po połogu zamierzam pójść po tabletki. Jak mam 26 lat nigdy w życiu nie miałam z tabletkami do czynienia zawsze tylko prezerwatywa lub brak zabezpieczenia kiedy staraliśmy sie o dziecko jednak wiadomo prezerwatywa może pęknąć zsunąć się a nie planujemy drugiego dziecka w przeciągu kilku lat wręcz mogę powiedzieć że drugie dziecko w naszej sytuacji to byłaby tragedia dlatego też po połogu od razu antykoncepcja jednak jakoś nie potrafię się przekonać do tabletek boję się że one mogą jakoś nie zadziałać wiem dorosła kobieta ze mnie a takie glupie myślenie ale mam tak odkąd koleżanka jeszcze w liceum zaszła w ciążę i zapewniała mnie że nie wie jak to się stało bo nie zapomniała tabletki ani jednego razu i zostaje przy tej wersji do dziś nie wiem ile w tym prawdy ale to jakoś mnie zniechęciło i z drugiej strony sama prezerwatywa nie daje pewności a inne metody typu spirala również odpadają. Czy któraś z Was miała przypadek że pomimo tego że nie zapomnialyscie ani razu tabletki zaszłyscie w ciążę?