reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nie chcę dziecka

1mirelka przede wszystkim NIC NA SIŁĘ. Nie każda kobieta musi być matką jak i nie każdy facet musi być ojcem. Zapewniam Cię, że jeśli pisane jest Ci zostać mamą to w odpowiednim momencie poczujesz to!
Ja osobiście gdzieś tak do 24 roku życia nie wyobrażałam sobie siebie w roli mamy. Mało tego ja wręcz twierdziłam, że jeśli już się przydarzy to lepiej żeby moja mama je wychowała. Ale w wieku 28 lat nie mogłam się doczekać maleństwa. Poprostu przyszedł taki moment, że w odpowiednim momencie posłuchałam swojego ciała i rozumu. Ale jak mój synek się urodził to zapierałam się nogami i rękami, że ani jednego więcej. Teraz jestem szczęśliwą mamą i marzę o rodzeństwie dla mojego synka.
Także spokojnie.. jeśli przyjdzie czas na Ciebie bez obaw- nie przeoczysz tego. A jeśli nie- to trudno.. i tak bywa.. :sorry:

reklama
Ja całe życie nie chciałam mieć dzieci, a któregoś dnia po prostu zapragnęłam dziecka, jak niczego innego na świecie! Teraz trzecie jest już w drodze. Myślę, że prawie każda kobieta dojrzewa do macierzyństwa prędzej, czy później. Ważne jest tylko, żeby mieć poczucie, że dziecko to właściwa decyzja i że dla jego wychowania nie porzucimy swoich pasji, czy wielkich planów zawodowych. Bo wtedy dziecko stanie się balastem, a nie naszym szczęściem.

Do góry