reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niby rozumiem… Ale jednak poproszę was o potwierdzenie.

Dmalw

Fanka BB :)
Cześć dziewczyny,
Zmuszona jestem pójśc na zwolnienie w dziewiątym tygodniu ciąży.
U nowego pracodawcy jestem 1,5 miesiąca.
Mam umowę na czas określony do września tego roku.

Jak wyczytałam z kodeksu pracy, W tym momencie powinnam mieć z automatu przedłużoną umowę do dnia porodu.

,, § 3
Umowa o pracę zawarta na czas określony albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.,,

W poniedziałek będę w szpitalu ,a w tym tygodniu nie miałam okazji poinformowania przełożonego o mojej ciąży bo go nie było. Z czym czuję się fatalnie bo głupio mi informować go telefonicznie… Uważam że to trochę słabe.
Chciałam zadzwonić i powiedzieć że jestem w ciąży i minimum dwa tygodnie muszę leżeć.
Czy w takiej sytuacji wystarczy że dośle zwolnienie czy również zaświadczenie o ciąży?

Będę wam bardzo Wdzięczna za informację zwrotne.

reklama
Wystarczy zwolnienie, a nie wystawili Ci elektronicznie ? Jeżeli wystawili to już do niego wpłynęło, ale poinformuj jak najszybciej ;)

Wiesz… Mój lekarz dwa razy chciał mi dać zwolnienie bo ja mam bardzo poważną chorobę. Zwolnienie będę miała od poniedziałku bo wtedy idę do lekarza więc on wyślę do pracodawcy. Wizytę mam na godzinę siedemnastą więc z rana chciałam zadzwonić i o tym powiadomić.

A czy orientujesz się jak to jest z tym przedłużeniem umowy do dnia porodu? Z tego co czytam to chyba tylko formalność.

Do góry