reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nerwica lękowa w ciąży

Witam serdecznie!
postanowiłam napisać ten post, aby podzielić się swoją chorobą jaką jest nerwica lękowa? czy może któraś z Pań również doświadczyła tego w ciąży tak mocno, że nie może spać po nocach? ogólnie z nerwicą walczę już od ponad kilku dobrych lat, kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży postanowiłam odstawić leki, które przyjmowałam i dzięki nim normalnie funkcjonowałam. W ostatnim czasie niestety, a jestem w 30 tygodniu ciąży, tak ta choroba się nasiliła, że już naprawdę nie daję rady. Chciałabym, może dowiedzieć się jak przetrwać ten ciężki czas bez leków psychotropowych? albo czy są leki które można przyjmować w ciąży w III trymestrze? najgorsze objawy jakie mam to budzenie się z lękiem z rana, ataki paniki oraz uczucie derealizacji i depersonalizacji, strasznie wszystkim się przejmuję i non stop tylko siedzę i myślę, a chciałabym mieć spokój w głowie. Będę wdzięczna za udzielenie odpowiedzi!
Pozdrawiam ciepło! 🥹

reklama
Witam serdecznie!
postanowiłam napisać ten post, aby podzielić się swoją chorobą jaką jest nerwica lękowa? czy może któraś z Pań również doświadczyła tego w ciąży tak mocno, że nie może spać po nocach? ogólnie z nerwicą walczę już od ponad kilku dobrych lat, kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży postanowiłam odstawić leki, które przyjmowałam i dzięki nim normalnie funkcjonowałam. W ostatnim czasie niestety, a jestem w 30 tygodniu ciąży, tak ta choroba się nasiliła, że już naprawdę nie daję rady. Chciałabym, może dowiedzieć się jak przetrwać ten ciężki czas bez leków psychotropowych? albo czy są leki które można przyjmować w ciąży w III trymestrze? najgorsze objawy jakie mam to budzenie się z lękiem z rana, ataki paniki oraz uczucie derealizacji i depersonalizacji, strasznie wszystkim się przejmuję i non stop tylko siedzę i myślę, a chciałabym mieć spokój w głowie. Będę wdzięczna za udzielenie odpowiedzi!
Pozdrawiam ciepło! 🥹
Hej, znam to z autopsji. Są leki które przypisują ciężarnym, osobiście nie brałam i dociągnęłam do porodu. Około porodowi dostałam w szpitalu już leki bo wpadałam w panikę jak mieli mi wywoływać poród. Ogólnie jak czujesz że jest bardzo ciężko to najlepiej zgłoś się do swojego lekarza, na pewno coś poradzi :) mocno trzymam kciuki i wszystko będzie dobrze! Ja zajmowałam głowę czym się dało, pod koniec szorowałam podłogi na kolanach pół dnia byleby coś robić ale u każdego inaczej to może się nasilać też

Witam serdecznie!
Pozdrawiam ciepło! 🥹
Mi na nerwy pomaga rumianek trzy torebki przed snem, mojej mamie melisa. Nie mam zdiagnozowanej nerwicy, ale miałam kilka przypadków, że z nerwów nie mogłam spać i te zioła trochę pomogły. Pozdrawiam

Ja przed ciążą brałam Escitalopram na nerwicę, lecz jak dowiedziałam się o ciąży z dnia na dzień odstawiłam. Ponoć można go brać w ciąży jednak ja wolałam już dmuchać na zimne i nie brać nic.. Po prostu staram się myśleć o maluszku a nie o nerwicy :-)

Do góry