Dobry wieczór. Szukam najlepszego z najlepszych. Nefrolog Dziecięcy który przyjmuje prywatnie. Dziecko ma wodonercze i moczowod olbrzymi, kamicę nerkową(najprawdopodobniej zaniedbanie lekarzy). Byłam na jednej wizycie, badania w trakcie ale chcę dziecko skonsultować jeszcze z kimś. Szukam naprawdę dobrego specjalisty. Dziękuję za pomoc
reklama
Rozwiązanie
Tak podajemy Wit D i malutka jest narazie na samej piersi. W takim razie czekamy narazie , ale na przyszlosc będę wiedział już.do 3 miesiąca to raczej normalne, mojej do 3 miesiąca trzęsła się bardzo często, w równych sytuacjach. Później w odpowiedzi na dane bodźce:strach lub zaskoczenie, radość. Coraz rzadziej. Teraz też się zdarza np raz na tydzień lub rzadziej. Myślę, że na spokojnie możesz poczekać moja była od początku w zasadzie na mm. Przy jedzeniu chyba bym nie zauważyła nawet. Twoja na kp? Dajesz witaminę D? U nas w mleku dostawała ok 600 jm już a mimo to pediatra kazała podawać dodatkowo witaminę.
Dziękuję bardzo i zdrówka dla córeczki
89karola80
Fanka BB :)
WitajDobry wieczór. Szukam najlepszego z najlepszych. Nefrolog Dziecięcy który przyjmuje prywatnie. Dziecko ma wodonercze i moczowod olbrzymi, kamicę nerkową(najprawdopodobniej zaniedbanie lekarzy). Byłam na jednej wizycie, badania w trakcie ale chcę dziecko skonsultować jeszcze z kimś. Szukam naprawdę dobrego specjalisty. Dziękuję za pomoc
W jakim wieku maluszek?
Byly jakieś objawy? Czy dowiedziałas się podczas USG?
5 miesięcy. Po porodzie miała usg wyszły poszerzone kielichy i do kontroli. W miedzy czasie robiliśmy poziom witaminy D3 i wapn bo małej trzęsła się Bródka, a wykluczono problemy neurologicznie okazało się że ma pozuim dwukrotnie za duży, w konsekwencji wapn również. Poszliśmy zrobić ki trokne usg nerek okazało się że doszła kamica nerkowa (konsekwencja podawania witaminy d3) plus moczowod olbrzymi. Robiliśmy mocz 2 razy wyszły nieliczne bakterie, nefrolog powiedział że okej. Dzisiaj odebrałam posiew bo mamy mieć cystografie i okazało się że ma e cole.. Jutro oddam mocz ale podejrzewam że wyjdzie tak jak poprzednio, teraz pytanie od kiedy ma i czy nie do pierwszego usg i czy tutaj przyczyna wad?!
Ewela264
Przepraszam że nie do końca w temacie. Powiedz czy córci trzęsła się brodka cały czas czy tylko w określonych sytuacjach ? Mojej córci się też trzęsie, ale tylko podczas jedzenia. Dziś skończyła 2 miesiąc i cały czas myślałam że do nie do końca rozwiniętego układu nerwowego, ale może powinnam jej zrobić dodatkowe badania.5 miesięcy. Po porodzie miała usg wyszły poszerzone kielichy i do kontroli. W miedzy czasie robiliśmy poziom witaminy D3 i wapn bo małej trzęsła się Bródka, a wykluczono problemy neurologicznie okazało się że ma pozuim dwukrotnie za duży, w konsekwencji wapn również. Poszliśmy zrobić ki trokne usg nerek okazało się że doszła kamica nerkowa (konsekwencja podawania witaminy d3) plus moczowod olbrzymi. Robiliśmy mocz 2 razy wyszły nieliczne bakterie, nefrolog powiedział że okej. Dzisiaj odebrałam posiew bo mamy mieć cystografie i okazało się że ma e cole.. Jutro oddam mocz ale podejrzewam że wyjdzie tak jak poprzednio, teraz pytanie od kiedy ma i czy nie do pierwszego usg i czy tutaj przyczyna wad?!
do 3 miesiąca to raczej normalne, mojej do 3 miesiąca trzęsła się bardzo często, w równych sytuacjach. Później w odpowiedzi na dane bodźce:strach lub zaskoczenie, radość. Coraz rzadziej. Teraz też się zdarza np raz na tydzień lub rzadziej. Myślę, że na spokojnie możesz poczekać moja była od początku w zasadzie na mm. Przy jedzeniu chyba bym nie zauważyła nawet. Twoja na kp? Dajesz witaminę D? U nas w mleku dostawała ok 600 jm już a mimo to pediatra kazała podawać dodatkowo witaminę.Przepraszam że nie do końca w temacie. Powiedz czy córci trzęsła się brodka cały czas czy tylko w określonych sytuacjach ? Mojej córci się też trzęsie, ale tylko podczas jedzenia. Dziś skończyła 2 miesiąc i cały czas myślałam że do nie do końca rozwiniętego układu nerwowego, ale może powinnam jej zrobić dodatkowe badania.
Ewela264
Tak podajemy Wit D i malutka jest narazie na samej piersi. W takim razie czekamy narazie , ale na przyszlosc będę wiedział już.do 3 miesiąca to raczej normalne, mojej do 3 miesiąca trzęsła się bardzo często, w równych sytuacjach. Później w odpowiedzi na dane bodźce:strach lub zaskoczenie, radość. Coraz rzadziej. Teraz też się zdarza np raz na tydzień lub rzadziej. Myślę, że na spokojnie możesz poczekać moja była od początku w zasadzie na mm. Przy jedzeniu chyba bym nie zauważyła nawet. Twoja na kp? Dajesz witaminę D? U nas w mleku dostawała ok 600 jm już a mimo to pediatra kazała podawać dodatkowo witaminę.
Dziękuję bardzo i zdrówka dla córeczki
Podziel się: