Mozi
MAMUŚKA BB
jak on bedzie chcial uznac dziecko,to zalatwi sie to na jednej rozprawie,gorzej jak nie bedzie chcial uznac i sad bedzie wnosil o badania dna,zasadzenie alimentow tez moze zakonczyc sie na jednej czy dwoch rozprawach jak dojdziecie do ugody co do wysokosci,inaczej moga byc przesluchiwani swiadkowieOn nie ma jeszcze zasadzonych alimentów bo kazdy mi mówił ze sprawa bedzie trwała nawet rok,bo nie mozna zrobić testów DNA bo nikt nie wie gdzie jest itp ze jedynie przez swiadkó uznanie ale to sie bedzie ciagneło . naszczescie w tym czasie napisał ze zjezdza i chce go uznać to stwierdziłam z moim adwokatem ze poczekamy on uzna a my mu sprawe załozymy i odbierzemy prawo.Koles okradł mnie i pije cały czas.
no i własnie chciałam sie dowiedzieć czy jak uznaje przed urzedem czy moze miec moje naziwsko mały.a co sie dzieje jezeli ojciec tam upiera się ze ma byc jego nazwisko a ja swoje? bo w sadzie daja 2członowe wtedy a tam?
to ze ex cie okradl czy cos tam innego nie ma wplywy czy bedzie mial odebrane prawa rodzicielskie,do odebrania praw ma wplyw relacja ojciec-dziecko,a nie jak ojciec dziecka zachowuje sie do ciebie,jak nie mieszkacie razem to mozesz od razu skaldac o ogranicznie praw,jak sie nie bedzie dalej interesowal za jakis czas wlozyc o odebrabie
o nazwisku to ty powinas decydowac ostatecznie,choc rozne wersje na necie czytalam
co do zmiany nazwiska dziecka to mozna go zmienic,jezeli dziecko ma nazwisko matki,a ona wyjdzie za maz,to dziecku tez mozna zmienic na to samo,nie koniecznie to ma nazwisko ojca dziecka,ale tez nowego partnera,tym bardziej jak sie ma jeszcze wspolne drugie dziecko
Ostatnia edycja: