Dziewczyny poradźcie mi jaki nawilżacz warto kupić. Szperam po allegro i po stronach internetowych, ale jest taki wybór że naprawdę nie wiem na który się zdecydować. Bardzo potrzebuję go, mam tylko 28% wilgotności powietrza w mieszkaniu, dzieci po nocy budzą się z zapchanymi i suchymi noskami i gardłami.
reklama
Ostatnio pytałam pediatry o nawilżacz bo mały ciągle kaszle, odkąd zaczęli grzać i stanowczo powiedział żeby nie kupować. Teraz, przy plastikowych oknach można tylko grzyba wychodować i mnóstwo bakterii. Lepiej mokre ręczniki kłaść na kaloryfer.
agamemnon
Fanka BB :)
Mokre ręczniki nic nie dadzą. Jak się używa nawilżacza to i mieszkanie trzeba czasem wywietrzyć-grzyba nie będzie.
Nawilżacza szczególnie uzywałam w sezonie grzewczym, najczęściej włączony był przed zaśnięciem syna i chwile jak spał. Koleżanka która ma syna astmatyka włączała nawilżacz na całą noc.
Nawilżacza szczególnie uzywałam w sezonie grzewczym, najczęściej włączony był przed zaśnięciem syna i chwile jak spał. Koleżanka która ma syna astmatyka włączała nawilżacz na całą noc.
U nas też nawilżacz chodzi całą noc w sezonie grzewczym. Żeby wyhodować grzyba potrzeba dużo więcej warunków spełnić niż tylko nawilżacz. U nas zimą wilgotność spada do 20% a jak się kominek rozpali to i mniej bywa. Ręczniki tu niczego nie zmienią, nawilżacz już tak.
My mamy "Air-o-swiss" i jesteśmy zadowoleni. Skończyło się budzenie rano z suchym nosem i bolącym gardłem, skóra też przestała się tak łuszczyć, słowem - bez nawilżacza już sobie zimy nie wyobrażam.
My mamy "Air-o-swiss" i jesteśmy zadowoleni. Skończyło się budzenie rano z suchym nosem i bolącym gardłem, skóra też przestała się tak łuszczyć, słowem - bez nawilżacza już sobie zimy nie wyobrażam.
U mnie ręczniki na kaloryferach na nic się nie zdadzą ponieważ i tak są pozakręcane , nawet w zimę, mieszkam na ostatnim piętrze i pod sufitem mam poziome i pionowe rury grzewcze które grzeją bez opamiętania. Bez nawilżacza ani rusz. Także czekam na Wasze opinie, jakie nawilżacze macie?
AnnaJ007
Fanka BB :)
Ja mam firmy Boneco 7142 ultradzwiękowy.Również zadowolona, używam w sezonie grzewczym.
reklama
SisiBabyCare_pl
Zaciekawiona BB
Ja od siebie mogę zaproponować Ultradźwiękowy nawilżacz powietrza z LCD FreshAir. W ultradźwiękowym nawilżaczu wykorzystuje się wysoką częstotliwość drgań do wytwarzania mgiełki wodnej, która za pomocą wentylatora wydmuchiwana jest na zewnątrz. Pozwala to w łatwy oraz szybki sposób nawilżyć całe pomieszczenie. Zaletą tego nawilżacza jest wysoka wydajność przy równoczesnym, małym zużyciu energii.