reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka plywania dla maluszkow:)

My chodziliśmy do "Foki" u nich zajęcia odbywają się na biskupinie a z Małym będziesz mogła już za miesiąc zacząć chodzić :) generalnie ciężko znaleźć jakąś fajną szkołę o każdej słyszy się dobre i złe opinie...u nas np. często było to samo na zajęciach ;/ Nas interesowało tez głownie żeby mały nauczył się nurkować,ale akurat tego nie uczyli :(
We Wrocku chyba w ogóle są tylko tylko 3 baseny na których odbywają się zajęcia z maluszkami (bo podgrzewana woda i, że tlenowana...)...w Szkocji takie lekcje są na zwykłych basenach :)

reklama
ja też chciałabym małą niedługo zacząć zabierać na basen, zastanawiałam się czy na początek niezabrać jej do aquaparku i zobaczyć jak zareaguje, a potem na jakieś zajęcia się zapisać, tylko wlaśie gdzie ? :(

Witam mamy z Wrocławia
Mój maluszek dziś skończył 3 miesiące, więc jakoś od stycznia chciałabym zacząć z nim chodzić na basen.
Czy któraś z mam, która chodziła NIE DAWNO we Wrocławiu może polecić na jaki się wybrać, bo była z niego zadowolona?
Interesuje mnie szczególnie czy którykolwiek z basenów:
ma ozonowaną wodę ( basen przy Hotelu Gem na pewno ma chlorowaną, gdyż chodziłam tam cały semestr)
i czy faktycznie podgrzewają wodę do tych 32-34 stopni na zajęcia z dziećmi( przy Gemie zawsze woda była lodowata )
nauka nurkowania.
No i oczywiście czy są mamy, które również mają już w planach zacząć uczęszczać na basen z maluszkiem.:-):-)
Pozdrawiam

http://www.wrobel-wroblewski.pl/ --> ONI organizują zajęcia dla maluchów i to u nich trzeba sie zapisywać, a

zajęcia odbywają sie na basenie redeco. oni mają właśnie chyba przystosowane wsio dla maluchów, jeszcze zajęci asą na basenie Uniwersytetu Przyrodniczego i chyba na Teatralnej ( dla ciężarnych na 100%) ale musisz podzwonić, chyba, że dziewczyny znają szczegóły

Uwaga!!!

Od stycznia 2012 oferta nauk pływania zostanie rozszerzona. Zajęcia będą prowadzone na dwóch obiektach: obecne Centrum Basenowo-Sportowe Redeco ul. Rogowska 52a oraz nowe Centrum Squasha Redeco ul. Strzegomska 210-212. Na obu obiektach obowiązuje ten sam regulamin zajęć. W CBS Redeco prowadzone są zajęcia na małym i dużym basenie. W CS Redeco będą prowadzone zajęcia tylko na małym basenie.

Ostatnia edycja:
Dziękuje bardzo za odpowiedź. Redeco to dobry basen, szkoda tylko, że mam do niego tak daleko. Musze się więcej dowiedzieć o UP jak tam organizują zajęcia. Dziękuje:-)
A może słyszał ktoś opinie o zajęciach na karłowicach?

Uczęszczamy na zajęcia od 4msc do "Foki" - śmiało mogę polecić, jest tam też nauka nurkowania jakoś od 3 zajęć oczywiście dla chętnych "odważnych";-)

My chodziliśmy w zeszłym roku do szkółki " Na fali" i bardzo polecamy. Wykfalifikowana instruktorka, dobre warunki ( basen na Chełmońskiego) są przewijaki, pół godziny leci bardzo szybko. W tym roku też się zapiszemy, czekam tylko aż się zrobi trochę cieplej:)

My chodzimy do Pulsantisu (FAT), mają tam mały basen taki do rehabilitacji, aquaaerobiku itp, głębokość od 0,7 do 1,2-1,4m? Do grupy można w każdej chwili dołączyć, zajęcia raz w tygodniu 30zł, w karnecie 20zł za 45min. Woda w okolicach 30 stopni. Fajny instruktor, wymyśla różne zabawy dla dzieci, pływamy z makaronami, deskami, kołami, rękawkami. Dzieci mają zabawki, piłki do zabawy. Stopniowo przymierzamy się do nurkowania w przyszłości (dziecko musi nauczyć się nie połykać wody a wydmuchiwać powietrze). Wskazane zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań do pływania.

reklama
Zgadzam się z Migotką ;) jakiś czas temu przeprowadziłam się do Wrocławia i mam dwójke małych dzieci , które zapisałam do tej własnie Szkoły pływania Fala. moje dziecko z kolei bardzo sobie ceni zajęcia z panią Moniką ;) zreszta uczą tam na prawdę wykwalifikowani instruktorzy

Ja się zastanawiam nad tą samą szkołą, ale zajęciami z Panem Sławkiem, czyli facetem od mokrej roboty, bo moja Julcia jest jeszcze malutka, ale koleżanka chodzi własnie do pana Sławka na zajecia i mówiła, że jej synek z radością pluska się w wodzie na tych zajęciach, więc chyba następnym razem wybiorę się z nią. warto żeby od małego dzieko miało kontakt z wodą, to potem też będzie łatwiej przy nauce pływania :D

Do góry