reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka nocnikowania

Sandra się nie martw. Piotrek też nadal w nocy ma pieluchę. wczoraj to nawet się przesikał :szok::no:
Dobrze wiedziec Leyna, bo Sara dalej w nocy spi w pieluchomajtkach, na szczescie akcji z przesikiwaniem nie mialysmy juz od jakiegos czasu :sorry:
No ale badzmy dobrej mysli - w koncu zawsze sypiac w pieluchach nie beda, nie? :-p;-)

reklama
Zapomnialam sie pochwalic - od miesiaca lecimy bez pieluch! :tak::-D:tak:Najpierw spala w pieluchomajtkach, ale byly suche rano, az w koncu jak wyrzucilysmy wszystkie, bo byly tak zuzyte, zrobilysmy sobie oficjalne pozegnanie z pielucha wyrzucajac ostatni egzemplarz do kosza :tak::-):tak:i tak od jakichs 4 tygodni Sara spi bez pampersa i tylko raz zdazyla sie wpadka, ale to dlatego, ze byla na maksa przemeczona, zasnela dopiero po 23:00 i mysle, ze z tego powodu nie utrzymala :sorry:

My niestety n noc nadal z pieluchami, ale mam nadzieje, ze dlugo tak nie bedzie.
Asmodis, ja myslalam, ze juz na zawsze zostana nam pampersy na noc :-p a tu taka niespodzianka ;-)
A to pisalas o Nince czy Eryczku? Czy oboje jeszcze z pieluchami w nocy?

PS. Nadal jestesmy o jednej wpadce nocnej ;-):-):tak:

Asmodis, ja myslalam, ze juz na zawsze zostana nam pampersy na noc :-p a tu taka niespodzianka ;-)
A to pisalas o Nince czy Eryczku? Czy oboje jeszcze z pieluchami w nocy?

PS. Nadal jestesmy o jednej wpadce nocnej ;-):-):tak:

Sandra...ja pisalam o Nince, bo Eryczek jeszcze w pieluszkach. Ale juz jest lepiej, wiecej razy sucha pielucha niz lekko zasikana

Cześć dziewczyny:-) Jeśli mogę coś podpowiedzieć to, żeby dziecko przestało sikać w nocy w pieluchy (tak przynajmniej było z moim Pawełkiem - też sierpień 2006:-) musiałam po prostu przestać je kupować:-) i w zeszłym roku chyba jeszcze w lutym to zrobiłam, bo w kwietniu urodziła się już moja druga pociecha:-) i bałam się bankructwa na pieluchy:-) Zaczęłam rozkładać podkład foliowy (taki jak dla maluszków tylko większy pod prześcieradło i raz w nocy koniecznie brać na nocnik Pawełka. Oczywiście zdarzały się też wpadki, ale w końcu po to jest pralka;-) Teraz już potrafi bez sikania wytrzymać całą noc, ale czasem jak dużo wypije to też na śpiąco na nocnik i po kłopocie;-) Mam nadzieję, że może komuś to pomoże, bo ja tu kiedyś kilka razy dostawałam wsparcie za co wielkie dzięki:-) Niestety nie mam czasu pojawiać się tu za często...Pozdrawiam serdecznie:-)

ja wprowadziłam w życie spanie bez pieluch poobnie jak martina.
na początku noc w noc łóżko było mokre (i tak przez jakieś 2 -3tygonie), później było coraz lepiej. wpaki zarzały się coraz rzaziej, aż w końcu skończyły się na dobre.

sandra- gratulacje dla sary!

rany! kiedy to było:-) ja mam wstręt jak widzę pieluchy, chyba mnie już 3 dziecko nie czeka:-p

reklama
Do góry