reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

Kasiu super! I lizosomku, pięknie!
Gratulacje! To będziesz kolejną czerwcową lipcóweczką! W przeciwieństwie do mnie bo ja chyba sierpniową lipcówką zostanę:-D.

A jak to jest z tymi badaniami przepływów? Kiedy się je robi? To na usg dopplerowskim czy jak?

reklama
Kasiu super! I lizosomku, pięknie!
Gratulacje! To będziesz kolejną czerwcową lipcóweczką! W przeciwieństwie do mnie bo ja chyba sierpniową lipcówką zostanę:-D.

A jak to jest z tymi badaniami przepływów? Kiedy się je robi? To na usg dopplerowskim czy jak?

ja mam nadzieję że to będzie za tydzien :-)

No wlasnie jak to jest z tymi przeplywami?? Bo ja chyba nie miałam nic takiego robionego...:eek:

ja mam nadzieję że to będzie za tydzien :-)

No wlasnie jak to jest z tymi przeplywami?? Bo ja chyba nie miałam nic takiego robionego...:eek:

Przepływy, to takie kolorowe usg. Bada właśnie przepływ krwi przez pępowine i w główce.

My właśnie przyjęliśmy się znow na oddział. Serduszko niemiarowo bije bardzo sporadycznie, za to pępowinę mamy dwunaczyniową i Maleńki wprawdzie przybrał, bo waży koło 2350g, ale to niewiele jak określił doktor. WIęc leżymy i się gotujemy na oddziale.

No to Kasia, za tydzien rodzimy :-D Chyba sobie herbatke z liści malin zakupię...:sorry2::sorry2:
Cat - 36 :szok: oj ja nie chce....:szok:

Monia - to dobrze ze jesteście w szpitalu, niech Was tam pilnują.

Cat - Tymon miał 35 cm. Specjalnie sprawdziłam, bo mi się wydawało, że nie miał dużej główki, a P. się upierał, że też coś koło 36 cm...

Lizosomek - herbatkę to trzeba zacząć pić minimum 4 tygodnie przed terminem porodu i minimum 3 razy dziennie, jeśli ma coś pomóc, z tego co nam położna mówiła. ;)

laski gratuluję wizyt i trzymam kciuki za szybki poród.

Cat i Strzyga mój miał też 36 cm i do tej pory ma głowę wielką i ciężko mu bluzki nakładać. Ale mój nie przeszedł przez kanał rodny.

reklama
Do góry