reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

Ann no faktycznie spora ta Twoja córcia, ale najwazniejsze ,że zdrowa:) może faktycznie wcześniej urodzisz.

Meża kuzyn tez urodził sie sn a miał dobrze ponad 5 kg:szok:, wszyscy w szpitalu go oglądali taki był duży..., a o tym porodzie wole nawet nie mysleć...

reklama
Ann fajnie że córeczka zdrowa i wszystko z nią ok noo ale lekarz jakiś dziwny niby duże dzieci to wskazanie do cc a on faktycznie niech sobie piłkę tyłkiem wsadzi to zobaczy co to jest poród sn

ann jak tak dalej pójdzie to może skończyć się cesarką. Z tego co wiem i tak waga przewidywana różni się od prawdziwej ale nigdy na minus zawsze na plus :tak: A powyżej 4kg raczej starają się zrobić cesarke. Ale ważne że rośnie, Ja tam chciałabym by mój malec troche przytył. Niestety ale w 31tyg i 1 dniu ważył zalewdie 1393g więc nie za dużo. Nawet lekarz powiedział że troche przy mało:zawstydzona/y:

ann----------ja wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która ma termin na 4 lipca i jej córka waży między 2400g a 2600g. A teraz znalazłam, że Japsik ważył tak: 30t4dniu-1633g, 36t6dniu-3153g, 37t3dniu-3368g. A urodził się w 37t.5dniu-3620g:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gratuluję udanych wizyt :tak:

Przerażacie mnie tym, co piszecie... Wiem, ze waga z usg jest tylko wagą szacowaną. Dlatego boję się, że mi źle ją szacują przez warstwę tłuszczu, którą mam na brzuchu... Nie martwi mnie, że wychodzi im za chudy... Martwi mnie, że może on jest wielki i nikt tego nie widzi :szok:

Anka moim zdaniem nie ma co się stresować, aż takiej pomyłki to chyba nie może być. Mój Tomek ważył na usg 2,5 kg i urodził się 2,55 więc idealnie lekarz zmierzył.

ann jak tak dalej pójdzie to może skończyć się cesarką. Z tego co wiem i tak waga przewidywana różni się od prawdziwej ale nigdy na minus zawsze na plus :tak: :zawstydzona/y:

moja córka ważyła na ostatnim usg 3900 a dwa dni po usg odeszły mi wody i urodziła się 3450, koleżanka urodziła 20 kwietnia teraz, na USG ostatnim wychodziło że mała będzie miałam około 3600, a urodziła się 3300

DSCN3519.jpg
a oto moja "Kluska".....twarz jej sie jakoś zmieniła...i nos...wczesniej miała taki fajny, zadarty jak Tatus...a teraz bardziej mój przypomina:( niezadowolona jakaś....
"spasłam" ją???ale jak...?? mama nadzieję, że teraz powoli bedzie rosła...bo nie bardzo chce cesarke....:szok: ale rodzic sn ponad 4 kg:eek:

Załączniki

• DSCN3519.jpg
    DSCN3519.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 53
reklama
Do góry