reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze testowania...

Dzieki anusienko za rade.Musze tego wyprobowac.A ty Lanko nie martw sie to na pewno przez zafasolkowanie.A w poniedzialek idz do lekarz niech potwierdzi.

reklama
Dzieki anusienko za rade.Musze tego wyprobowac.A ty Lanko nie martw sie to na pewno przez zafasolkowanie.A w poniedzialek idz do lekarz niech potwierdzi.

W takim razie czy mogę prosić o skuteczne sposoby na mierzenie temperatury, o jakiej porze dnia to robić, co oznaczają spadki a co wzrosty temperatury, no i gdzie oczywiscie najlepiej mierzyć temperaturę. gorąco pozdrawiam

W takim razie czy mogę prosić o skuteczne sposoby na mierzenie temperatury, o jakiej porze dnia to robić, co oznaczają spadki a co wzrosty temperatury, no i gdzie oczywiscie najlepiej mierzyć temperaturę. gorąco pozdrawiam

Hej Dodeczka to bardzo proste.
Uważam ,że najlepszym miejscem do mierzenia jest pochwa.
Termometr elektroniczny- pokazuje z dokładnością do 0,2 kreski.
Mierzysz po zakończeniu @. Mierzysz codziennie o tej samej porze dnia najlepiej do 10.00. Elektroniczny mierzy szybko i piszczy w momencie do odczytu pomiaru. Zaznaczasz na specjalnej karcie temperatury. Patrzysz kiedy wystepuje skok.
Skok musi być poprzedzony 6 temperaturami niższymi.I wtedy zaznaczasz linię o 0,2 kratki wyżej powyżej najwyższej z 6 ostatnich temperatur.
Teraz już tylko temperatury muszą być powyżej tej linii. ( wydziela się progesteron) Co nie znaczy ,że muszą być powyżej 37. Wcale nie - tylko muszą być powyżej tej linii.
Jeżeli pod koniec cyklu temperatura spada poniżej linii to wiadomo,że spada progesteron i ciązy nie będzie.
Zajrzyj na www.npr.proflie.pl

Hej Dodeczka to bardzo proste.
Uważam ,że najlepszym miejscem do mierzenia jest pochwa.
Termometr elektroniczny- pokazuje z dokładnością do 0,2 kreski.
Mierzysz po zakończeniu @. Mierzysz codziennie o tej samej porze dnia najlepiej do 10.00. Elektroniczny mierzy szybko i piszczy w momencie do odczytu pomiaru. Zaznaczasz na specjalnej karcie temperatury. Patrzysz kiedy wystepuje skok.
Skok musi być poprzedzony 6 temperaturami niższymi.I wtedy zaznaczasz linię o 0,2 kratki wyżej powyżej najwyższej z 6 ostatnich temperatur.
Teraz już tylko temperatury muszą być powyżej tej linii. ( wydziela się progesteron) Co nie znaczy ,że muszą być powyżej 37. Wcale nie - tylko muszą być powyżej tej linii.
Jeżeli pod koniec cyklu temperatura spada poniżej linii to wiadomo,że spada progesteron i ciązy nie będzie.
Zajrzyj na www.npr.proflie.pl

Patina, przykro mi :( U mnie wciąż bez zmian. Ale powiem Ci, że już chyba wolałabym @ niż tę dziwną sytuację... Bo bardzo czuły test też nic nie wykazał - a opóźnienie jest już spore jak na mnie... Niefajnie...

Patina, przykro mi :( U mnie wciąż bez zmian. Ale powiem Ci, że już chyba wolałabym @ niż tę dziwną sytuację... Bo bardzo czuły test też nic nie wykazał - a opóźnienie jest już spore jak na mnie... Niefajnie...

Patina- przykro mi bardzo :( co za paskudny dzień jest dzisiaj!!
u mnie narazie ani@ ani fasolki (chyba...bo przecież już coś by wyszło na teście..) nie wiem co jest?? jestem zdezorientowana! nigdy w życiu @ nie spóźniała mi się tyle!!
ale co mi pozostaje- czekanie!!
a najgorsze jest to że jeżeli to nie fasolka, to niech już ta wstrętna @ przyjdzie w końcu, bo będzie można rozpocząć starania od nowa ;)
głowa do góry dziewczynki :) zobaczycie,że będzie wszystko dobrze :)
fasolki już na nas czekają ;)

reklama
Patina- przykro mi bardzo :( co za paskudny dzień jest dzisiaj!!
u mnie narazie ani@ ani fasolki (chyba...bo przecież już coś by wyszło na teście..) nie wiem co jest?? jestem zdezorientowana! nigdy w życiu @ nie spóźniała mi się tyle!!
ale co mi pozostaje- czekanie!!
a najgorsze jest to że jeżeli to nie fasolka, to niech już ta wstrętna @ przyjdzie w końcu, bo będzie można rozpocząć starania od nowa ;)
głowa do góry dziewczynki :) zobaczycie,że będzie wszystko dobrze :)
fasolki już na nas czekają ;)

Do góry