reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze testowania...

Elżbietka pisze:
nawet nie mam testu w domu!!

wczoraj wieczorem wzielam ostatnia tabl duphastonu, wiec nie POWINNA jeszcze ( i wogóle!) @ sie pojawic, maila jakby co jutro wieczorem. a tego "brudu" to nawet na wkłądce nie ma, tylko tam  w środku...

Elzbietko ja tak miałam po duphastonie - pare dni przed @, co myśle nie znaczy że @ na pewno do ciebie przyjdzie...może nie przyjdzie? - tego życze
Do mnie jeszcze nie przyszła ale czuje się raczej na @ - boli mnie strasznie w krzyżu, tylko temperatura nie spadła...ale nie wiem czy jej wierzyć:) Boję się już mojemu organizmowi wierzyć....

reklama
dziewczyny mam pytanie kiedy podejmuje się decyzję o braniu tego duphastonu.Ja staram się od 4 cykli? czy powinnam zrobić poziom progesteronu w 2 fazie? Skąd wiadomo że trzeba wziąc duphaston?

dziewczyny mam pytanie kiedy podejmuje się decyzję o braniu tego duphastonu.Ja staram się od 4 cykli? czy powinnam zrobić poziom progesteronu w 2 fazie? Skąd wiadomo że trzeba wziąc duphaston?

anusieńka pisze:
Anusieńka wg mnie to powinien lekarz po zrobieniu hormonów zrobić - jeśli jest mało progesteronu, mi lekarka zapisała bez badań , tak w razie czego ( bo wcześniej miałam wysoką prolaktynę a to powoduje niski progesteron) i czułam się okropnie. Poszłam do drugiego lekarza i powiedział żeby na razie sobie darować...zresztą kazał mi zrobić aktualne badania - okazało się że prolaktynę mam juz ok (po bromergonie/bromocornie)
A badania możesz zrobić - będziesz spokojna...

anusieńka pisze:
Anusieńka wg mnie to powinien lekarz po zrobieniu hormonów zrobić - jeśli jest mało progesteronu, mi lekarka zapisała bez badań , tak w razie czego ( bo wcześniej miałam wysoką prolaktynę a to powoduje niski progesteron) i czułam się okropnie. Poszłam do drugiego lekarza i powiedział żeby na razie sobie darować...zresztą kazał mi zrobić aktualne badania - okazało się że prolaktynę mam juz ok (po bromergonie/bromocornie)
A badania możesz zrobić - będziesz spokojna...

Domyslam się że lekarz podejmuje decyzję ale mój powiedział mi że mam się wyluzować i na następną wizytę przyjść w ciąży - wiem że 4 razy to niewiele ale się niecierpliwię.
Myslisz że powinnam zmienić lekarza?

Domyslam się że lekarz podejmuje decyzję ale mój powiedział mi że mam się wyluzować i na następną wizytę przyjść w ciąży - wiem że 4 razy to niewiele ale się niecierpliwię.
Myslisz że powinnam zmienić lekarza?

reklama
anusieńka , duphaton sie bierze przy niedoborze endogennego progesteronu w organizmie. badanei jak cos to zrób w 21 dniu cyklu, a jeszcze lepiej w 18, 21, 25, zeby zobaczyc jak rośnie progestreon.
jesli wyjdzie ze jest go za mało można właczyc duphaston...
ja tak maiłąm. ale teraz zdecydowalam, ze nei bede brac ani duphastonu ani bromergonu. przynajkniej przez miesiac!niech organizm odpocznie i moja psychika tez!!

baśka , jeszcze jest we mnie iskierka nadziei ze jednak nie przyjdzie. temp teraz mam 37, a co do objawów, to kawa strasznie mi śmierdzi, ale nie wiem czy to objaw ciązy...
i boli mnie lewy jajnik..

Do góry