reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

JAk rozmawiałam z położną na ten temat, to powiedziała mi, że tak może być że organizm przygotowuje się do porodu, ale nie musi być to już oczywiście.Stwierdziła, że lepiej że się przygotowuje bo jak juz przyjdzie co do czego, to szybciej pójdzie. No i leżeć dużo kazała.
Mnie to przekonało, a bardzo niepokoiłam się tymi bólami, i cały czas myślałam, że szybciej urodzę.
Leika leż dużo, dziewczynko:)
A jeszcze chciałam powiedzieć, że bywało że bolało mnie często w ciągu dnia, albo nawet cały czas, a potem przychodziły dni kiedy nic kompletnie, jakby ręką odjął.

reklama
Jak będę w 36-37 tygodniu to się na pewno przejmować nie będę ;-) ale chciałabym te dwa tygodnie jeszcze się nie rozpakować ;-)

Dzieki dziewczyny :*

ja też od kilku dni mam takie bóle własnie miesiączkowe jakby - ale one tak są przez chwilę i zaraz ustępują, w ciągu dnia mam tak może 2, 3 razy. a brzuch też mi się "spina" ale nad pępkiem :baffled:
a jeszcze co do tych bóli, bo marylion pisała, że to może dziecko coś łapkami robi - ale u mnie ta teoria na pewno odpada, bo czasem czuję jak mała rączkami mi tam grzebie, ale wtedy nic mnie nie boli :no: więc stwierdziłam, że to może jakiś skurcz albo co :confused:

Hej dziewczyny , ja też jestem juz troszkę zmęczona , chodzę jak żółwik ( trasa po młodego do przedszkola, którą pokonywałam w 5 minut teraz zajmuje mi około 15...), poza tym brzuch mi się napina tak nieprzyjemnie pod pępkiem , ze spaniem też średnio - wstaję siku ciężko jest się przekulać z jednego boczku na drugi , ale czegóż sie nie robi dla maluszków - DAM RADĘ:tak:

Mam juz dosyc ciąży. Kto powiedzial,ze to taki piekny okres zycia dla kobiety?
Dzwonie dzisiaj do kolezanki i pytam, czy bedzie u naszej drugiej kolezanki na sylwestrze. Ona mowi,ze bedzie,ale pyta sie mnie "to Ty tez bedziesz? A nie urodzisz wczesniej?". Myslalam,ze ją przez sluchawke udusze :-D
Tak poza tym to nie wyobrazam sobie, ze w tej ciazy jeszcze miesiac pochodze. Nie mam juz totalnie sily na nic. Ledwo do lazienki wstaje. Czuje sie jak zamroczona. No i oczywiscie musze z siebie ciagle idiotke robic. Dzisiaj w sklepie na stoisku z alkholami byla duuuza kolejka ludzi. Ja kupowalam spirytus( ten do rozcienczenia). Podchodze do pierwszej osoby przy kasie i pytam:" przepraszam przepuszcza mnie Panstwo? Musze dziecku spirytus kupic".Po chwili skapnelam sie co powiedzialam i dodalam:"oczywiscie nie do picia".

Celino no to ludzie musieli mieć piękne miny :-) ale teraz to anm sie wszytkie głupoty wybacza!!

ja też się czuję bardzo zmęczona...już nie mówiąc o tym jak sie wkurzyłam jak wracałam z Krakowa...bo młodzież to by mnie staranowała jak wchodziliśmy do autobusu..nikt nie przepuścił..a ja nie wierzę że nie widzieli mojego 104cm w pępku !!

Ja dzisiaj byłam na badaniu i pielęgniarka mi powiedziała, że puls powyżej 100 (miałam 103) to już jest za dużo i mam zwrócić uwagę na to lekarzowi. A lekarz się nie przejął, stwierdził, że pod koniec ciąży puls może być podwyższony.

Co do spania to jak mi się uda położyć koło 23ciej, to zazwyczaj wyłączam budzik ustawiony na 8.30 i śpię jeszcze do 9.30-10.00. Ale ja zawsze byłam strasznym śpiochem, 9 godzin snu do dla mnie minimum, żeby czuć się komfortowo. Teraz w nocy oczywiście nie śpię bez przerwy, że trzy razy biegam do łazienki, ale nie mam raczej problemów z zaśnięciem z powrotem.

Ja też bóle brzucha nieustanne i już się bardzo martwiłam, mimo tego, ze tydzień temu szyjka na wizycie zwarta, łożysko I stopnia i odpowiednia ilość wód, ale skoro Wy też macie podobne objawy to pewnie na tym etapie ciąży to normalna..

Ja nie mam problemu ze spaniem, ale jak chcę tylko zmienić pozycję np na bok to bardzo dużo czasu mi to zajmuje i odczuwam ból w kręgosłupie:angry:
Dziwi mnie jedna sprawa...Już tak niewiele czasu zostało do narodzin mojego synka a u mnie nie ma oznak, że tworzy mi się pokarm w piersiach, próbowałam lekko je naciskać i całe piersi i same brodawki a tu zupełnie nic, żadnej wydzieliny:confused:...
Jak jest u Was?

reklama
Dziwi mnie jedna sprawa...Już tak niewiele czasu zostało do narodzin mojego synka a u mnie nie ma oznak, że tworzy mi się pokarm w piersiach, próbowałam lekko je naciskać i całe piersi i same brodawki a tu zupełnie nic, żadnej wydzieliny:confused:...
Jak jest u Was?
Siara może się pojawić dopiero po porodzie, nie martw się. Mi też nic nie leci jeszcze. I nie próbuj za dużo wyciskać, bo drażnienie piersi pobudza oksytocynę, a ta może wywołać skurcze porodowe. Masaż piersi zalecany jest dopiero po 38 tygodniu jako wyzwalacz porodu :-D

Do góry