reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Ja w poprzedniej ciazy polegiwalam bo brzuch mi twardnial. Przez dwa tygodnie lezalalam trupem a pozniej juz bylam w domu i sie oszczedzalam, glownie polegujac.
Teraz sie dziwilam ze tak dlugo jestem na chodzie i ze pewnie ciaza bedzie inna. Niestety do czasu. Chociaz dzisiaj jest w miare.. Od czasu do czasu pobolewa. Strach mnie wzial bo to inny bol niz pamietam ten z twardnienia...

reklama
JA w sumie nic nie odczuwam, żadnego swędzenia, pieczenie, więc chyba przestane brać ten clotrimazolum.
Brzuszek czasem mi twardnieje, mam nisko łożysko o myślę ,że od połowy września pojdę na zwolnienie już do końca. Nie ma co się męczyć, tym bardziej, że praca zaczyna mnie coraz bardziej irytować i nerwowa się robię, a to niedobrze dla dzidzi.

My dzisiaj poszliśmy na basen! Oj muszę powiedzieć że rewelacyjnie to na mnie wpłynęło...jestem z relaksowana wszystko jak by mniej napięte. Zresztą to uczucie takiego pozytywnego zmęczenia. No cudnie :-)

anik - często bierzesz tę luteinę, ja wcześniej brałam dwa razy dziennie, a teraz biorę raz. A też masz dopochwowo?

mamjkaty biorę dopochwowo - dlatego w pracy jak jestem cały dzień to mnie dobija myśl, że muszę wyczaić moment aby mi nikt za klamkę nie ciągnął w wc bo za bardzo się stresuję :)
ale wiecie co postanowiłam że pójde w nast.tyg do lekarza i zapytam o dłuższe wzwolnienie np na 2 tyg :-p i odpocznę troszkę - bo ta praca mnie dobija:baffled:

Ja w tym okresie poprzedniej ciąży latałam na zakupy do ciuchlandu i w takich wielkich skrzyniach polowałam na różne rzeczy. Wisiałam sobie za biodra z głowa i brzuchem w srodku i kopałam te kg szmat. A teraz moge pomarzyc. Wogóle jakaś kaleka teraz jestem. kończę 22 tydzień a chodze już jak pingwin, toczac sie z boku na bok.

MYślałam że wyłażę z chorubska, a tu gorzej :-(. Jutro lekarz i zobaczymy co powie, bo moje oskrzela prezętują chęc opuszczenia organizmu przez gardło :-(.

Leika kurcze trzymam kciuki. A skąd to plamienie?? to wina hormonów??przecież już łożysko pracuje także nie powinno się tak dziać. A może to z szyjki? może masz nadżerkę i ona daje o sobie znać??

Nie mam nadżerki, a że zaczęłam plamić od odstawienia luteiny to chyba znów oznacza łożysko... To przez nie miałam krwawnienie w lipcu :-( Byle do środy, na USG na pewno wyjdzie, jeśli coś jest nie tak...

Kurcze Leika,ty to masz przesrane z tym plamieniem....trzymam kciuki,zeby nic powaznego nie bylo....

Ja nie mam jakiegos duzgo sluzu ,czy uplawow.Jedyne co,to czuje tam wilgotno

reklama
Do góry