reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

a mi przez okres ciąży i teraz włosy szybko rosną i nie przetłuszczają się (moge myć 1 raz w tygodniu a wcześniej co drugi dzień)
wogóle nie wypadają.
Mam już bardzo gługie i spinam je spinką, bo też przy karmieniu czy trzymaniu do odbicia mi przeszkadzają. Do fryziera nie mam jak wyjść więć pofarbowałam je na ciemny brąz, a wcześniej miałam balejaż - no coż taki los.

A kiedy wracacie do pracy - bo mi urlop + 20 dni zaległego urlopu za 2008 wychodzi 8 czerwca (a nawet mi się nie chce)

reklama
a mi przez okres ciąży i teraz włosy szybko rosną i nie przetłuszczają się (moge myć 1 raz w tygodniu a wcześniej co drugi dzień)
wogóle nie wypadają.
u mnie to samo :tak: ale pewnie to się zmieni :-(
teraz mam długie - jak nigdy :-) - mam je związane bo oczywiście przeszkadzałyby mi podczas karmienia ;-)

co do "powrotu" do pracy, ja muszę się dopiero za jakąś rozejrzeć :sorry2::baffled: ale strasznieeeeee mi się nie chce, tym bardziej, że nie chcę zostawiać małej z teściową :-:)-:)-:)-:)-(

ja już się trzęsę na myśl o powrocie do pracy, jako nauczyciel nie ma sensu bym wracała na sam czerwiec, więc wracam od lipca na urlop, czyli praktycznie od września muszę zostawić Jacka, niby już 9 miesięcy będzie miał, ale kurcze nie mam pojęcia, jak to mądrze zorganizować, a wrócić muszę, bo we wrześniu kończy mi się umowa na 3 -latka i mam dostać na czas nieokreślony..koszmar- kurcze kto wymyślił bezpłatny wychowawczy...jak tu takiego Malucha zostwiać:-(ja rozumiem dwuletnie dziecko spokojnie może iść do żłobka, ale kurcze paromiesięczne, a na nianię trochę mało kasy mamy:-(no zobaczymy do wrzenia wszystko się może zmienić;-)

Tak wrócić trzeba, ja muszę pod koniec lipca jak wybiorę urlop . Nianie drogie lub raczej pensja mała , żłobek mi nic nie daje , bo oboje mamy nocki i popołudniówki i trudno o miejsce w żłobku. Sama nie wiem jak się zorganizować, muszę liczyć na rodzinkę i podrzucać dzieci do babć , cioć zaangażować pół rodziny a jakie to trudne organizacyjnie . Najbardziej nie lubię tego pakowania i wożenia to tu to tam . Nie ma jak to dobra logistyka już to przerabiałam z Zuzią i aż się boję powtórki.

Ja również nie wyobrażam sobie powrotu do pracy:-(a termin też coś jak u Kuleczki:-:)-:)-(nie chce zostawiać młodej :no::no::no:jak się wkurze to wezmę ten wychowawczy chociaż do jesieni!!!!!

Ja koncze macierzynski 21 maja i pozniej odbiore urlop wychowawczy zalegly i biezacy i na wychowawczy gdzies do pazdziernika. Planowalam do konca roku ale na dzien dzisiejszy raczej nie sadze.. Moze mi sie odmieni

Ja mam macierzynski do 1 czerwca do tego zaległy urlop za 2008 rok 20 pare dni wiec w lipcu wracam do pracy:-( a tak chcialabym z mała zostać chociaż do roku.. ale niestety mam umow do grudnia i musze zrobic wszystko zeby mi ją przedłużyli:tak:
W lipcu sierpniu z małą będzie moja mama (bo ma wakacje) potem wrzesien ja wezme urlop za 2009 - 26 dni a od pazdziernika bedzie z małą moja babcia! Plan jest;-)

reklama
a ja po macierzynskim ide na wychowaczy i szukam innej pracy, jak znajde to sie zwalniam z tamtej i przechodze do innej....jak ja zostawie moją małą kruszynke...i komu? nie mam pojęcia...

Do góry