Ja wczoraj byłam na wizycie kontrolnej , mały póki co się nie pcha , główka wysoko rozwarcia zero , szyjka długa, KTG w porządku no cóż jeszcez zgodnie z terminem prawie dwa tygodnie przede mną , ale stresa mam już niezłego i wg Usg mały waży 3300:-)
Wszyscy mi mówią żebym już samochodem nie jeżdziła i przez to mam stresa jak do samochodu wsiadam , więc tylko do pracy i z powrotem sama jeżdże , ale to w sumie muszę tylko trzy ulice przejechać , zresztą dzisiaj miałam takiego lenia że tylko na 2 godziny pojechałam .
Jeszcze wczoraj byłam mile zaskoczona bo w szpitalu położne spisały sobie już moje dane żeby przy porodzie było łatwiej i w ogóle miłe były a zazwyczaj jak byłam na kontroli to raczej sceptycznie do mnie podchodziły , bo tam za polakami położne nie przepadają mimo że przecież płacimy za prywatny poród , lekarz mi mówił że one poprostu nie lubią polaków którzy nie mówią po niemiecku a jak się mówi to jest ok, zobaczymy jak to będzie przy porodzie , no i mam nadzieję że zdążę tam dojechać wczoraj z centrum Szczecina do Passewalku jechaliśmy 40 minut z domu mam trochę bliżej więc nie powinnam w tym czasie urodzić po drodze chyba?
Dzisiaj złapały mnie takie dziwne skurcze w pachwinach i to dość silne czy wy też macie coś takiego czasem?? bo takie miesiączkowe pobolewania to mam już od dawna ale te pachwinowe to były takie że musiałam się zgiąć jak stałam żeby przeszły dziwne
Emilka T - ja brałam w ciąży duomox na zapalenie gardła jakoś w 7 miesiącu więc raczej nie ma przeciwskazań , pamiętam tylko że strasznie silną zgagę po nim miałam.