reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

czesc dziewczyny...mialam jeszcze raz taka powtorke i sie uspokoilo...przed chwilka wstalam...czuje sie juz dobrze, no moze poza tym ze zupelnie nie mam sily ale trudno sie dziwic po takiej nocy...najdziwniejsze jest to ze tydzien temu we wtorek bylam na wszystkich mozliwych badaniach i nic doslownie nic nie zapowiadalo zblizajacego sie porodu...zaraz jade na konsultacje, niestety moja lekarka ma wolne do 29grudnia wiec musze jechac do jakiegos innego...telefonicznie polozna powiedziala mi tylko ze wlasnie o tym opowiadala (skurcze przepowiadajace) ale na wszelki wypadek sprawdzimy...wiecie co...jak tak to ma wygladac tylko kilka razy mocniej to ja nie dam rady urodzic...mam dola...

reklama
Emilka dasz rade i nie panikuj za wczasu.. miliony rodza i zyja to i ty dasz rade...

mnie bardziej tatuaz bolał niz rodzenie...

Ostatnia edycja:
ojejku Emilka, ja niby mam jakies tam bóle miesiączkowe ale nie sa one na tyle silne, żebym nie wiedziała, co mam ze sobą zrobić, wymiotów i biegunek jak na razie brak... :no: kurczak, może do lekarza poszłaś - jeśli tak to dobrze, daj znać co i jak, trzymam kciuki!

jeszcze nie poszlam na razie jest problem z dostaniem sie bo wszyscy w mojej przychodni przyjmowali do 10tej (cholerne urlopy swiateczne) wiec albo pojde calkiem do innego albo wstrzymam sie do jutra do rana...chyba sie wstrzymam bo jak na razie czuje sie ok, mala rusza sie jak zwykle, zadnych innych objawow nie mam...
tylko boje sie cos zjesc, bo mam wrazenie ze jak cos zjem to sie znow zacznie...musze sie jakos rozluznic bo panikowanie mi tutaj napewno nie pomoze...

Emilka zjedz normalnie, nic Ci nie bedzie, mialam podobnie jak Ty, też się bałam zjeść cokolwiek, ale zjadłam i było ok:tak:
Dziś w nocy powtórzyła się biegunka i bóle brzucha, wstałam i wszystko ok, właśnie zjadłam śniadanie :)

Emilka nie stresuj się bo to tylko pogarsza sprawę bo się spinasz. Weź sobie nospę, zrób sobie kąpiel nie gorącą ale ciepłą posiedź sobie w niej max 30 minut i wskocz do łóżka się zrelaksuj. Wtedy mięśnie i macicę będziesz mieć rozluźnioną. Na mnie taka metoda (wanna + ciepłe wyrko) działa i mała się uspokaja. Po kąpieli nie chodź po mieszkaniu tylko właśnie się połóż żeby się wygrzać.

dziewczyny ja juz jestem na budowie(ja jestem u rodzicow w domu budowa obok hihi)...mamy remont ktory musimy skonczyc do konca tego tygodnia bo musimy zwolnic stancje...czuje sie dobrze, zjadlam sniadanie, staram sie o tym nie myslec i nie panikowac...odczeklam jeszcze pare chwil po zjedzeniu i ide z psami na spacerek! najwyzej urodze na polach hahaha

ja tez sie fajnie przespalam...u mnie biegunki nie ma,ale tez zaparcia ustaly z czego jestem bardzo zadowolona:tak:moge sie codziennie zalatwic,a wczesniej max 2 razy w tygodniu....hmmm ,moze moj tez sie przygotowuje...czego sobie zycze z calego serca

reklama
niech sie przygotowuje aby nie za szybko...do Nowego Roku chcialabym jednak dotrzymac...a juz 1 stycznia moge rodzic- moj mąż urodził się 1 stycznia więc byłby przeszczęśliwy hihii

Do góry