reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Nemezis, moja babcia tez ma chloniaka, a poniewaz we wrzesniu umarl dziadek, to przeprowadzila sie do moich rodzicow, bo byla zalamana, a do tego zle znosila chemie....tez mi smutno i ciesze sie, ze chociaz ostatnio chemia jej az tak nie wykonczyla. Mam nadzieje, ze wszystkie babcie doczekaja prawnuka lub prawnuczki!

reklama
Wczorajszy lekarz mnie oslabil bo kto leczy biegunke zalecajac no-spe forte? Co to za roznica czy ja pojde 3 razy a obficie czy 6 razy po troszku? Dzis bylam u poleconego lekarza w najblizszej mi przychodni i pierwsze pytanie jakie mi zadal to czy mialam celiakie w wieku dzieciecym. A ja ja mialam i mowilam to tym durnym lekarzom z szpitalu. Zalecil diete bezglutenowa i badanie na przeciwciala na konto tej choroby. Wyniki za dwa tygodnie dopiero ale zakupilam pare produktow z soi, maka kukurydziana, ryz oczywiscie i zjadalam jako taki obiad: ryz plus 3 kotlety sojowe, banany suszone, platki sojowe prazone i dziewczyny nic mi nie jest narazie, nic mi sie w brzuchu nie przelewa wiec sadze ze to jest trafione. Znowu zaczynam byc dzieckiem i musze zaczac gotowac obiady dla siebie - ZERO GLUTENU W POSILKACH. Ponoc bardzo czesto sie zdarza nawrot tej choroby w ciazy.
Co do prywatnego gastrologa to ja takiego mialam i nic nie wymyslil.
Mam prosbe: gdybyscie znaly jakies przepisy na potrawy bezglutenowe to napiszcie mi na e-mail: calopteryx_virgo@interia.pl
Bede wdzieczna  :)
Pozdrawiam!

Nemezis bardzo mi przykro z powodu babci, ale głowa do góry. A tobie Calo współczuje diety, będziesz musiała nauczyć sie jeść od nowa ale najważniejsze że już wiadomo co to.

Dziewczyny dziękuję za wsparcie. Dziś rodzinka wezwała do babci księdza z ostatnim namaszczeniem. Wygląda to naprawdę kiepsko :(

Agaciulka28 Wiem że nie mogę ale to nie takie łatwe. Babcia mnie wychowała.To jej zawdzięczam to kim jestem. Bardzo bardzo ją kocham. Ech...

Nemezis, jestem z Toba, moj dziadek umarl we wrzesniu, bylam zaledwie jakies 2tyg w ciazy......przyjechalam do Polski kiedy juz byl nieprzytomny i nigdy nie odzyskal przytomnosci :(
Najbardziej bylo mi zal babci, tej ktora teraz przechodzi te wszystkie paskudne chemie.
Ja sobie tak wymyslilam, ze chociaz dziadek nawet sie nie dowiedzial o dzidziusiu to cos wyjatkowego ich laczy
nie zebym wierzyla w reinkarnacje czy cos....ech nie wiem jak to wytlumaczyc
ale bardzo bym chciala zeby babcia poznala mojego maluszka, zeby zobaczyla jak sie z niego ciesze, bo ona sie bardzo martwi czy sobie poradze itp

Nemezis bardzo mi przykro z powodu babci rozumiem bo mnie też wychowywała babcia

Calo mam pytanie do jakiego lekarza na klinikę chodzisz bo ja też tam chodzę i znam więkzość z nich
i ciekawa jestem który tak genialnie leczy biegunki

reklama
Nemezis bardzo Ci wspolczuję. Moja babcia do ktorej jestem podobna z charakteru i wygladu umarla 20 wrzesnia a 20 pazdziernika z mezem zrobilismy test ciazowy, cos czuje tez takiego jak Agatatje. Pomodle sie z intencji Twojej babci i Twojej.

Co do bardzo pomyslowego "lekarza" to takiej porady mi udzielil Pan Andrzej Cholewka ( bo na miano doktora nie zasluguje). Z tego co sie dowiedzialam to no-spy wogole nie stosuja na zachodzie u kobiet w ciazy bo jest szkodliwa a do nas moda na nia przyszla z Wegier  :(

Do góry