reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze podwójne wózki

reklama
Czesc wozek ma plusy i minusy ja jestem w sumie zadowolona. Emilce najbardziej podoba sie kierownica i ma zajecie na jakis czas :tak: nie wiem jak ty Madziulka ale ja jeszcze Natalke woze w foteliku samochodowym, na plasko jeszcze malej nie wkaldalam do tego modelu pasuje fotelik graco. Jutro wrzuce zdjecie naszej rodzinki na cpoacerku to sobie lukniecie jak wygladamy a co jeszcze jest fajne to bardzo poreczny kosz ktory rozpina sie z boku i na prawde jest bardzo pakowny:tak:a no i mimo swoich gabarytow lekko sie go prowadzi

A tak wygladalysmy w lutym :)
img0918bh5.jpg

Dziewczyny a my wychodzimy na płasko jeszcze, fotelik graco zamierzam wstawić za ok. miesiac.....póki co mały jest wożony w tym nosidle z gondoli...najzwyklejsza kolumbryna z tych wózków z pompowanymi kolami i pasuje!
1666gd6.jpg

Zimą miałam wózek z gondolą, ale latem kiedy spacery miały być dluższe - kupiłam Graco Stadium Duo. Jest super! Julka dużo chodzi sama, ale są momenty, kiedy nie mam czasu się z nią wlec (np. jak Marta robi się głodna, albo robimy zakupy) wtedy Julkę do wózka i mogę poruszać się z prędkością światła.

A co do fotelika - sprzedawca w Irlandii powiedział, że fotelik można oczywiście też, ale nie jest to zalecane ze względu na zdrowie dziecka. Co płaskie to plaskie...

Witam mile Panie mam prosbe czy moze mi ktoras z was podpowiedziec gdzie tanio mozna kupic wozek rok po roku bo niestety mam narazie nieciekawa sytuacje finansowa a chcialabym jakis porzadny wozek dla moich maluchow byle nie z allegro. W tej chwili mam spacerowke chicco z jednej z najnowszej kolekcji razem z polarowym spiworkiem na zime wiec ewentualnie wchodzi w gre jakas zamiana nawet z mala doplata....
Pozdrawiam

w koncu mam chwile aby opisać naszą bryke

tak wygląda:

10-2345-01.jpg

w07290.jpg

maclaren techno twin

wózek ma wiele plusów i jeden minus - jak dla mnie

plusy:
podnóżek
pasy 5 punktowe
dość lekki
łatwo sie składa i rozkłada
oparcia siedzeń mozna rozłożyć na płasko, więc niemowlaka tez można wozic
budka dobrze chroni przed wiatrem a do tego jest na niej osłona słoneczna, moim zdaniem bardzo przydatna rzecz
dobrej jakości tkanina, dzieci się nie przyklejają do wózka w gorące dni
2 koszyki na zakupy
folia na deszcz

minus - mam 167 cm wzrostu (wiec nie jestem ani niska, ani wysoka) i niewygodnie pcha mi sie ten wozik, bo jak trzymam szeroko ręce na rączkach wózka, to muszę plecy wygiąć w pałąk, zeby nie przydeptywać kółek wózka, które znajdują się na wprost mnie :-(

cena - kupiliśmy używany za niecałe 600 pln

teraz kupimy inny wóz
już dawno sie na niego czaiłam
ale teraz dopiero nas stać :-)

2f40_12.JPG

może to być też wóz pojedynczy
31e9_12.JPG

tutaj można położyć na płasko noworodka :-)

34a8_12.JPG

a starsze w tym czasie siedzi sobie tutaj

37cd_12.JPG

waży ok 8 kg i jedną ręką można go złożyć tak:

3a85_12.JPG

cena - nowy ok 2 200 pln
używany ok - 1 500

reklama
Do góry