reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze podwójne wózki

witam
moja bratowa spodziewa sie blizniakow i jest na etapie zykowania wyprawki i tu zaczynaja sie schody jesli chodzi o wozek......
ja jej nie pomoge bo kompletnie nie jestem w temacie wozkowym......nie bardzo chce miec wozek typu jedno za drugim{nie mam pojecia czy to sie fachowo jakos nazywa} jest bardziej zdecydowana na ten jedno obok drugiego tylko ma obawy cy sie lekko prowadzi?czy nie ma problemu z wjechaniem np do sklepu czy srodkow komunikacji miejskiej? jesli to nie problem to bardzo prosze o plusy i minusy:)

reklama
Ja mam jeden koło drugiego i szczerze mówiąc, to mało gdzie można nim wjechać. Do pobliskiej Biedronki nie ma szans :-)

Moim do osiedlowego sklepiku nie wjedziesz bo mają pozastawiane drzwi i nawet pojedynczy się nie mieści. Jeśli drzwi mają co najmniej 80m cm szerokości, to spokojnie wjadę. Jeśli troszkę mniej, to zdejmuję kółko i także wjadę. Twin ceroxa prowadzi się jedną ręką i przejedzie po wertepach. Do autobusu wchodzi normalnie (niskopodłogowca, innych nie próbowałam). Resztę opisałam wcześniej;-)

My jestesmy w zasadzie zdecydowani na zakup wozka Pep Perego Duette SW.
Jest to wozek typu jeden za drugim, siedziska mozna montowac w 4 wariantach (przodem i tylem do kierunku jazdy), rozkladaja sie zupelnie na plasko i wtedy wystarczy wlozyc miekkie gondolki/nosidelka i mamy wozek gleboki dla niemowlakow. Mozna tez zamontowac foteliki samochodowe Primo Viaggio Tri-Fix bez koniecznosci uzywania specjanych baz. Przednie kola latwo skrecaja dzieki wbudowanej kierownicy.
Na razie tylko go ogladalismy w sklepie, ale przypadl nam do gustu.

duette_fot_java_&#115.jpg

Ja mam Bebe Confort Twin Club. Kupiliśmy go głównie ze względów na rozmiary - mamy maleńką windę, do której ciężko jest wcisnąć nawet pojedynczy wózek, a ten, jako jeden z nielicznych się do niej mieści. Składa się teleskopowo, po odczepieniu siedzisk nie zajmuje dużo miejsca. Złożony sam stoi. Można wpiąć do niego foteliki samochodowe (Creatis) lub siedziska spacerowe z możliwością ustawienia w różnych kierunkach jazdy. Można tez dokupić gondolki. Oczywiście możliwe są różne kombinacje: gondolka + spacerówka, fotelik + spacerówka.
Obydwa siedziska spacerowe rozkładają się na płasko. Wózek ma też specjalny stopień dla dziecka - można wpiąć tylko jedno siedzonko pośrodku (wygląda wtedy jak zwykły pojedynczy wózek) i wozić dzieci na zmianę kiedy się zmęczą - jedno siedzi, drugie stoi i trzyma się rączki.
Wszystko składa się i wypina niemal jedną ręką.
Rączka jest regulowana (składana), co pozwala na wygodne prowadzenie wózka, no i na oszczędność miejsca, kiedy chcemy gdzieś upchnąć wózek :) Jest dość lekki - w wersji spacerowej waży ok 15kg.
Jeździ na piankowych kołach, z przodu podwójne, skrętne, z możliwością zablokowania. Prowadzi się lekko, nawet po śniegu. Na tylnych kołach ma 3-stopniową regulację twardości zawieszenia. No i kosz na zakupy (odpinany) jest wielki, ale to chyba we wszystkich podwójnych wózkach :)

Na razie jestem zadowolona, ale oceniać będę dopiero, jak zaczniemy częściej chodzić na spacerki. Póki dzieciątka malutkie i leciutkie, to nie ma problemu - zobaczymy, jak wózeczek będzie się sprawował, jak dziewczyny podrosną :)

Ja sie przymierzam do zakupu dwóch spacerówek parasolek. Chcę, żeby dało sie je prowadzić osobno i żeby można było je połączyć jakimiś łącznikami. A chce parasolki, żeby były na wyjazdy bo zajmują mało miejsca w aucie.
Macie jakieś doswiadczenia w tym temacie?

Justyś TUTAJ znajdziesz chyba wszystkie najważniejsze informacje na temat łączenia wózków :tak:Przeczytaj część "A może połączyć dwie pojedyncze spacerówki?"

BURA ale ze mnie ciołek! Ja to czytałam juz ze sto razy, a jak jest mi potrzebne, to zapomniałam... Nawet miałam ksiazkę J Tkacz:)
Ale i tak chcę takie cudo bo chciał nie chciał, to dwie parasolki sa mniejsze niż nasz Kolcfrat:) Wiem,ze beda trudniejsze w obsłudze ale mimo wszystko je chce... DZIĘKI KOCHANA:*

Justyś nie dziękuj, bo nie ma za co! :-)
Sama kiedyś zastanawiałam się nad zakupem 2 parasolek z możliwością połączenia. Oczywiście jeszcze nie na teraz, tylko na przyszłe lato. I tak szczerze mówiąc po tym, jak przeczytałam ten artykuł, to trochę mi się odechciało :-) Ale do następnego lata jeszcze mnóstwo czasu i coś zdążę wymyślić. Na razie modlę się, żeby wózek, który teraz mamy (kupiliśmy używany) nie rozleciał się do tego czasu :-p

reklama
BURA ja też kupiłam używany... fakt, że przez miesiąc ale uzywany:) 3mam kciuki, żeby Wasz ostał sie do przyszłego lata:)))
Napwno dwie parasolkie nie są łatwe w prowadzeniu ale jest ich mniej objętościowo na wyjazd i zazwyczaj się nie jedzie na urlop samej... Pewnie, że po Wrocku nie bede tak śmigać, tylko z naszym kolcraftem. Ale np jak trzeba isc z jednym dzieckiem do lekarza czy gdzieś indziej, to mozna myknąć parasolka:) Albo jak jedziesz do kogoś na 1-2 dni:) sama juz nie wiem....

Do góry