reklama
sandraa82
Fanka BB :)
Gratuluję Mamusiom.
Jak tak dalej sie bedziecie rozpakowywać to ja sama na ten luty zostane haha ;-)
Jak tak dalej sie bedziecie rozpakowywać to ja sama na ten luty zostane haha ;-)
Mama Stacha
&Franka&Janka
Ajentko, GRATULACJE, lepiej wcześniej niż później :-) Niech się niunia zdrowo chowa.
Na86, również GRATULUJĘ, synek uroczy :-)
Na86, również GRATULUJĘ, synek uroczy :-)
sylwia781122
Ajentko i Na86 wielkie gratuacje z okazji narodzin maluszkow ,niech się zdrowo chowaja:-)
Gratuluje corka sliczna nie wiem kiedy go wypuszcza jest zdrowy duzo je bo 70-85 ml w ciuchach wazy ponad 2700 a bez ponad 2500 ale ma podgrzewane lozeczko zeby bylo mu cieplo i powiedzieli ze jak bedzie mial swoja temperature odpowiednia to go wypuszcza bo jest zdrowy wiec jak bedzie ciagle tak duzo jadl i przybierze wtedy na masie to go wypuszczaWitam dziewczyny! Pewnie niektóre z Was mnie pamiętają, pisałam z Wami od czasu do czasu w trakcie ciąży. Jednak z braku czasu nie byłam na bieżąco i wypadłam z obiegu. Piszę w tym wątku, gdyż chyba najwcześniej z lutowych dzieciaczków przyszła na świat moja córcia bo jeszcze w starym roku , termin miałam na 1.02. Amelia przyszła na świat 30.12.2013 o godz.10:12 w 35t2d ciąży z wagą 2470g i 51cm więc całkiem dorodna jak na ten tydzień ciąży. Cztery dni była w inkubatorze, po 14 dniach wypisali malutką ze szpitala, tak długo bo zbijali żółtaczkę wcześniaczą, poza żółtaczką i początkowym problemem ze ssaniem jest okazem zdrowia. Ze względu na tydzień ciąży - wcześniak na 19.03. jesteśmy umówieni do poradni neonatologicznej i pozostaniemy pod jej opieką. Malutka jest przekochana, podobnie jak Natan Darii ma burzę czarnych włosków. Od powrotu do domu udało nam się przejść na pierś i obecnie maleńka waży 2640g a w dniu wypisu w poniedziałek miała 2450g więc widać, że cycuś służy . Braciszek też zakochany w małej, wyrzuca pieluszki, ciągle chciałby ją przytulać i z zainteresowaniem asystuje przy czynnościach pielęgnacyjnych. Córeńka jest naszym cudem, gdyż wiedziała kiedy się ratować (pękł pęcherz płodowy), gdy ją urodziłam okazało się, że miała węzeł prawdziwy na pępowinie, możecie wpisać sobie w google, na pępowinie stworzył się supeł gdyby się zacieśnił...:-no: nie chcę nawet myśleć. Lekarz stwierdził, że matka natura wiedziała co robi. Daria i Kesti Gratuluję maluszków! Niech zdrowo rosną. Daria kiedy wypuszczą synka do domku? Kerna Jest mi ogromnie przykro z powodu Twojej niewyobrażalnej straty, nie rozumiem dlaczego cud narodzin skończył się tak tragicznie... Światełko dla Twojego Aniołka
[*] wierzę, że Twoja córeczka czuwa nad całą Twoją rodziną. Dużo sił i ukojenia dla Ciebie, które na pewno znajdziesz w swoich kochanych dzieciach. Nasza córeńka:
magdulajtka
Majowe mamy'09
Urodzilam sn syn 57cm 3170g 11.50 dzisiaj
sandraa82
magdulajtka serdecznie gratuluję :-)
reklama