reklama
Cicha u mojej koleżanki po szczepionce na ospę mały chorował całe 3 bądż 4 dni. Biegunka, wymioty, wysypka. Była u lekarza i powiedział jej, że to po szczepionce, skutki uboczne. Mnie lekarz też informowała, że po państwowej bezpłatnej szczepionce moga być skutki uboczne np w postaci wysypki bądź biegunki. Może udaj się do lekarza tak na wszelki wypadek. Sama będziesz spokojna.:-)
ale u nas na ospe teraz chyba nie było? była odra świnka różyczka...u nas kiedys była w noge ale juz nie pamietam która, a skutki uboczne moga byc po każdej - mysle że to to, że po skojarzonych nie ma skutków ubocznych to tylko reklama...
Julek trzymaj się!!!
Julek trzymaj się!!!
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
A u nas zawsze kuja w noge...No i na szczescie nie bylo nigdy skutkow ubocznych...A na ospe to chyba nas nie szczepili...(wstyd sie przyznac ale ja to sama nie wiem na co juz byla szczepiona)
Julek buziaki od ciotki:-)
Julek buziaki od ciotki:-)
To teraz mnie sie wstyd przyznac bo pomieszalam nieco bo nie o ospe mi chodzilo a wlasnie o te kombinacje odra/swinka/rozyczka. U nas wszystkie jak do tej pory byly w noge i jak do tej pory bez jakichs specjalnych pozostalosci - jedynie ta dala nam sie troche we znaki.
No ale dziekujemy za buziaki i pamiec:-)
Teraz zastanawiam sie czy go szczepic na meningkoki bo tu nie sa bowiazkowe ale zalecane i mieszcza sie w pakiecie ubezpieczeniowym. Wstepnie umowilam sie na 24 pazdziernika ale teraz tak o tym czytam i mysle. Wiecej jednak przemawia za niz przeciw.
No ale dziekujemy za buziaki i pamiec:-)
Teraz zastanawiam sie czy go szczepic na meningkoki bo tu nie sa bowiazkowe ale zalecane i mieszcza sie w pakiecie ubezpieczeniowym. Wstepnie umowilam sie na 24 pazdziernika ale teraz tak o tym czytam i mysle. Wiecej jednak przemawia za niz przeciw.
Julek trzymaj sięU nas po szczepionkach nigdy nic się nie dzieje poza chwilowym marudzeniem ale to nie zawsze:-)A ja szczepię tylko obowiązkowymi narazie- zresztą córkę też tak szczepiłam i dopiero teraz zaszczepiłam ja na pneumokoki
ja tam tez wychodze z założenia że nie ma co dać sie zwariować - dopóki nie idzie do żłobka albo przedszkola to sie na nieobowiązkowe nie pisze, a potem zobaczymy
Cicha - u nas po tej szczepionce około tydzień po było podejrzenie reakcji - taka jakby lekka wysypka, gorączka, objawy jak przy przeziębieniu, ale od razu po szczepieniu nic sie nie działo
Cicha - u nas po tej szczepionce około tydzień po było podejrzenie reakcji - taka jakby lekka wysypka, gorączka, objawy jak przy przeziębieniu, ale od razu po szczepieniu nic sie nie działo
A ja z innej beczki- wracam do tematu pieluch:-(Matiemu wcale nie znika ta wysypkaMaść od lekarza nie pomaga a ma on pieluszkowe zapalenie skóry i nie wiem sama co robić i co tu wypróbować:-(Jadę dziś kupić inną maść a jak nie będzie efektu to znów do lekarza się udam
reklama
Podziel się: