reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Cicha, my jak dotąd wszystkie szczepionki mieliśmy w ramię i nigdy takiej reakcji o jakiej pisałaś:-(
Julek, trzymaj się koleżko!!!

reklama
Cicha u mojej koleżanki po szczepionce na ospę mały chorował całe 3 bądż 4 dni. Biegunka, wymioty, wysypka. Była u lekarza i powiedział jej, że to po szczepionce, skutki uboczne. Mnie lekarz też informowała, że po państwowej bezpłatnej szczepionce moga być skutki uboczne np w postaci wysypki bądź biegunki. Może udaj się do lekarza tak na wszelki wypadek. Sama będziesz spokojna.:-)

ale u nas na ospe teraz chyba nie było? była odra świnka różyczka...u nas kiedys była w noge ale juz nie pamietam która, a skutki uboczne moga byc po każdej - mysle że to to, że po skojarzonych nie ma skutków ubocznych to tylko reklama...
Julek trzymaj się!!!

A u nas zawsze kuja w noge...No i na szczescie nie bylo nigdy skutkow ubocznych...A na ospe to chyba nas nie szczepili...(wstyd sie przyznac ale ja to sama nie wiem na co juz byla szczepiona:zawstydzona/y:)

Julek buziaki od ciotki:-)

To teraz mnie sie wstyd przyznac bo pomieszalam nieco bo nie o ospe mi chodzilo a wlasnie o te kombinacje odra/swinka/rozyczka. U nas wszystkie jak do tej pory byly w noge i jak do tej pory bez jakichs specjalnych pozostalosci - jedynie ta dala nam sie troche we znaki.
No ale dziekujemy za buziaki i pamiec:-)

Teraz zastanawiam sie czy go szczepic na meningkoki bo tu nie sa bowiazkowe ale zalecane i mieszcza sie w pakiecie ubezpieczeniowym. Wstepnie umowilam sie na 24 pazdziernika ale teraz tak o tym czytam i mysle. Wiecej jednak przemawia za niz przeciw.

Julek trzymaj się:tak:U nas po szczepionkach nigdy nic się nie dzieje poza chwilowym marudzeniem ale to nie zawsze:-)A ja szczepię tylko obowiązkowymi narazie- zresztą córkę też tak szczepiłam i dopiero teraz zaszczepiłam ja na pneumokoki

ja tam tez wychodze z założenia że nie ma co dać sie zwariować - dopóki nie idzie do żłobka albo przedszkola to sie na nieobowiązkowe nie pisze, a potem zobaczymy
Cicha - u nas po tej szczepionce około tydzień po było podejrzenie reakcji - taka jakby lekka wysypka, gorączka, objawy jak przy przeziębieniu, ale od razu po szczepieniu nic sie nie działo

A ja z innej beczki- wracam do tematu pieluch:-(Matiemu wcale nie znika ta wysypka:szok:Maść od lekarza nie pomaga a ma on pieluszkowe zapalenie skóry i nie wiem sama co robić i co tu wypróbować:-(Jadę dziś kupić inną maść a jak nie będzie efektu to znów do lekarza się udam

reklama
Cicha pierwszą maścią tydzień i teraz drugą maścią też tydzień więc obawiam się że to długo już i boję się zeby ropnych zmian nie dostał

Do góry