reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

To prawda moje chlopaki calkiem rozni sa. Jeden to kopia tatusia a drugi moja. Z tym ze Filip wyglada jak moj emek teraz a Mati wyglada jak ja w jego wieku. Charakterki tez rozne. Z ta cierpliwoscia to faktycznie cos w tym jest. Mam mniej cierpliwosci do Filipcia ale moze dlatego ze sie drze po nocach.
Musze sprobowac z tym mlekiem w nocy. Glodny raczej nie jest ale moze butelka pomoze mu zasnac. Wczoraj darl sie od 23.30 do 1
Jesli chodzi o katar i kaszel to u nas ciavle infekcje. Nawet juz mi sie nie chce do lekarza chodzic bo uslysze ze kolejny wirus jeden sie ne skonczy a juz nastepnego lapia. Dziwne troche. Prawda chyba taka ze przynosza wszystko z przedszkola. No ale nie ma wyboru musza chodzic. Po pierwsze place za nich majatek nawet jak nie chodza a po drugie ja tam pracuje jak oni nie ida to ja tez nie i wtedy nie mam zaplacone.

reklama
Marcikuk uwazaj z tym mlekiem, mysmy sie wkopali bedac w Polsce jak mieli jelitowke i teraz co noc jest wrzask o mleko i wcale im to nie przeszkadza, ze to nie z butelek a z kubeczka. Nie mam cierpliwosci wrzaskow sluchac to im daje, bledne kolo!

Witajcie dziewczyny, u nas masakra Mai znowu po trzech miesiącach wróciło się zapalenie układu moczowego, wymioty, gorączka, drgawki a wszystko oczywiście w niedzielę. Latałam do szpitala żeby na cito robili badanie moczu, zaliczyłam też prywatnie lekarza no i znowu antybiotyk, po leczeniu mam zapobiegawczo dawać jej jeszcze furaginę i sok żurawinowy i zrobić usg nerek, albo jej taka uroda albo nefrolog będzie musiał ją przeleczyć jak się wali to wali. Zbiórka moczu trwała od 7.30 do 15.30 te cholerne woreczki to jakaś porażka, 10 mln za tyle godzin obłęd ale udało się zdiagnozować i teraz jakakolwiek gorączka to pierwsze co mam jej robić to badanie moczu. Dziś już gorączki nie ma, je i jest ok ale antybiotyk w nią wmusić to istne przedstawienie trzeb odegrać. Oczywiście zostałam z tym wszystkim w niedzielę sama mąż na służbie, mama u brata a teściowa chora dobrze że mam Michałka 12 lat ale pomocny jak niejeden dorosły pilnował, zostawał z nimi mój najstarszy skarb. Szkoda słów jak nie oczy to coś innego a i chciałam dodać że załatwiłam konsultację u okulisty w Krakowie dr. n.med. Ewa Wójcik była ordynatorka oddziału okulistyki dla dzieci w Witkowicach a teraz przyjmuje w samym Krakowie jakimś cudem termin się zwolnił i jedziemy do niej 25 listopada bo tak to najbliższy wolny termin luty 2014 zobaczymy co powie, trzymajcie się pozdrawiam.

Anula- ty to biedna jestes . Pociesze cie, ze u nas to samo . Tez czekam na wizytę u okulisty dla Leny i tez moja Lena miała w sierpniu infekcje dróg moczowych . Strasznie płakała i miała wysoka gorączkę ale 3 dnia u niej to wykryli po badaniu moczu. Tutaj w angli chyba jednak jest inne leczenie bo dostała na to antybiotyk który brała 2 mies a po tym czasie ma cały czas brać nawet przez rok ale mała dawkę . Do tego miekusny usg nerek i wykazało jakieś jasne punkty i potem kolejne badanie które wykazało ze na refluks układu moczowego i on mógł powodować ta infekcje. Także tez czeka nas pełno wizyt kontrolnych itp. Życzę powodzenia

marcujuk - spóźnione życzenia urodzinowe dla chłopaków :-) wiesz ze urodzili sie tego danego dnia i roku co mojego brata synek :-) super przystojniaczki
a co do nocek to u nas tez ostatnio lipa . Było pięknie od 2 do 11 mies i od prawie 2 mies mati budzi sie po 1-2 razy w nocy z czego juz ok 2-3 w nocy trafia do nas do łóżka bo ja jestem nieprzytomną a u nas od razu zasypia . Tak sobie uświadomiłam pare dni temu ze to może być spowodowane tym ze przenieslismy ich do osobnego pokoju i w sumie od tego czasu sie zaczęło.

a my my wlasnie dzis zarezerwowaliśmy bilet do polski i czeka nas juz 3 wyprawa samolotem:-) będziemy miesiąc aż do stycznia :-)

Dziewczyny a jakie wy macie wózki i czy jesteście zadowolone ? Wiem ze zabolek ma bugaboo, ja mam baby jogger city mini i i candy ale do polski chce wziac BJ tylko czy on sobie poradzi w zimę np w śniegu ?

Ostatnia edycja:
czesc dziewczynki :)

I na mnie przyszedl czas aby dolaczyc do Waszego grona :) Moje dziewczynki we wtorek skonczyly roczek-rany kiedy to zlecialo :)
Wczoraj je wazylismy I mierzylismy no I Olivka ma 74cm I 8,7kg a Laura ma 73cm I 9kg. wydaje mi sie ze sa troszke mniejsze niz rowiesnicy no ale moze to tylko zludzenie...rozwijaja sie chyba w miare prawidlowo...Laura zaczela chodzic ( jakis tydzien temu) potrafi tez sie podniesc sama na srodku dywanu albo tez kucnac podniesc zabawke I znow stanac na nozki...Olivka powoli goni siostre wstaje przy meblach I zabawkach oraz przemieszcza sie wzdluz nich...jeszcze nic swiadomie nie mowia-gadaja po swojemu . zadziory sa straszne szczegolnie Olivka jak cos chce lub jej sie cos zabierze to wpada w histerie...rzuca sie na podloge z wsciekloscia albo na siostre I ja gryzie-wiec choleryczka mi sie trafila-a wygladala na spokojna...:-D:-D

A tutaj moje dziewczynki:-):-):-)

Laura

l.jpg

Olivia

548462_670380296326821_687982023_n.jpg

Załączniki

• l.jpg
    l.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 31
  • 548462_670380296326821_687982023_n.jpg
    548462_670380296326821_687982023_n.jpg
    33,8 KB · Wyświetleń: 39
Tunczyki - wszystkiego najlepszego dla dziewczynek z okazji skończenia pierwszego roczku !
Ale słodziary z nich:tak: Faktycznie Olivka wygląda na spokojna, podobnie jak u mnie z chlopakami, ten spokojniejszy niby potrafi urządzić cyrk. Ale gdyby nasze dzieci byly swoja wzajemna ksero kopia byloby nam raczej nudno;-)

Tunczyki witamy po tej stronie i najlepszego dla dziewczynek. Sliczne sa obie!

Lola u nas tak samo lecza zapalenie ukladu moczowego, ze antybiotyki bierze sie przez jakis czas.

Moje chlopaki procz tego kaszlu zdrowe, lobuzuja za to na calego.

Tunczyki- witaj :-) ale cudowne masz córeczki . I faktycznie olivia wyglada jak aniołek to juz bardziej Laura na rozrabiake:-)

dziewczyny ja zaczęłam dawać moim dzieciom miesiąc temu tran z klasami omega i póki co sa zdrowi a przed tym 2 mies mati był co chwila chory. Mam ten
» Möller’s Baby Tran Norweski  Möller's Suplementy Diety

czy macie dla swoich swoich dzieci kupione jakieś jezdziki ? Co możecie polecić

Hej dziewczyny:-)

Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie:szok::szok:wieki mnie tu nie było i stęskniło mi się za Wami strasznie!Więc na dobry początek ogromne buziole dla Was i waszych pociech.Pare razy przymierzałam się do napisania do Was ale wiecznie brak czasu,napiszcie mi w skrócie co u Was słychać bo" jestem w lesie"

Moje brzdące rosną i dokuczają, bardziej dokucza Amelka i jest beksą na maksa,już mówią ładne wyrazy choć więcej mówi Amelka>alan już dawno caly uzębiony a Amelce brakuje kiełków.Nie jedzą w nocy mleka odkąd skończyły rok a od dwóch tygodni mam problem z Amelką bo wcale nie chce jeść mleka:szok:jedynie serki, jogurty.Ogólnie wcinają mi wszystko, nie chorują. Amelka ma już ładne kitki,a Alanka jeszcze nie obcinaliśmy bo szkoda mi jego słodkich loczków:-D Czasem się ładnie bawią,czasem okładają łapkami,choc Alan jest bardziej za swoja siostrą niż ona za nim.

mati co u Ciebie?Milenka nie choruje już na zapalenie płuc?Jak dzieciaki Teściowa nadal podwk....

niuleczko jak u Ciebie nocki wreszcie przespane?U mnie Amelka powoli się normalizuje ze spaniem bo tez miałam Meksyk

Lilly nadal samotna na placu boju?

cailina wprowadziłaś się już doo własnego domu?

zobolek,marcikuk ???marcikuk najlepszego dla chłopców

Pisać mi tu szybko co u Was!

reklama
Anuska, wreszcie do nas zawitalas! My nadal bezdomni, temat rzeka!
Lola co do jezdzikow to moje maja autka Cozy Coupe, jedno klasyczne czerwono zolte a drugie policyjne i bardzo lubia. Po trawie teraz sie ciezko nimi jezdzi ale na playgroup sa te same i po parkiecie smigaja, bardzo polecam.

Do góry