reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
cześć dziewczyny:)

u mnie na szczęście chłopcom wystarcza smoczek jak nie mam możliwości nakarmić ich obu na raz, ale zazwyczaj jest mój M i karmimy razem:)
ja ściągam pokarm od samego początku, niby wystarcza dla obu chłopców ale mam wrażenie że bolą ich brzuszki:(, zaczęłam podawać im espumissan ale chyba im nie bardzo pomaga, może daję im go za mało, bo 5 kropelek na dobę.
jak dziewczyny myślicie mogę dać im więcej?? miesiąc skończą za 5 dni.

malygosiak- do kiedy Twoja córcia miała refluks i ulewania? zastanawiam się kiedy może się to skończyć?

Ashiarona - potwierdzam serduszko pęka:( ale widzę że o podobnej godzinie karmimy:)

wiesz co tak dokładnie to Ci nie umiem powiedziec,do dzis ma takie tendencje ze jak zasypia z butelka a szybko wypije to zdarza jej sie obudzic z placzem i zwrocic,ale generalnie problem sie skonczyl kiedy zaczelismy dawac nutriton.

Ashiarona ja co prawda z butli ale karmiłam rownoczesnie,nie dawalam rady sluchac placzu jednej i karmic spokojnie drugiej....

Ashiarona ale to w niczym nie przeszkadza, moja Hania miala reflux, Zoska troche ulewala, zreszta90 % dzieci ulewa .Daj glowke troszke wyzej i gotowe.Foteliki sa wyprofilowane ze wiec dziecko nie lezy plasko.Zobaczysz jak ulatwi ci to zycie:-) I dziewczynki beda spokojne:-) sluchaj doswiadczonych dubeltowek, ja sie tu wiele nauczylam i wciaz chlone:-))?

Ostatnia edycja:
Ashiarona ale to w niczym nie przeszkadza, moja Hania miala reflux, Zoska troche ulewala, zreszta90 % dzieci ulewa .Daj glowke troszke wyzej i gotowe.Foteliki sa wyprofilowane ze wiec dziecko nie lezy plasko.Zobaczysz jak ulatwi ci to zycie:-) I dziewczynki beda spokojne:-) sluchaj doswiadczonych dubeltowek, ja sie tu wiele nauczylam i wciaz chlone:-))?

dokładnie tak :tak:ja bez leżaczków nie wyobrażam sobie zycia,najpierw siedziałam na wprost nich i trzymałam im butle a potem trzymały same z lekką podpórką ;) obie najedzone,zadowolone i spokojne :-)

Czesc dziewczyny kupiłam tydzień temu laktator elektryczny Avent w zestwie jest również lektator ręczny . Praktycznie uzyłam go 5 razy. Niestety nie mam pokarmu a po drodze wylądowałam w szpitalu bo miałam krwiaka po cc i chchiałabym go sprzedac dodoatkowo dołączam paczke oryginalnie zamknietych wkładek laktacyjnych (duża paczka ) .Moze któraś będzie zainteresowana. lAKTATOR NA GWARANCJI OCZYWIŚCIE z paragonem zakupu. Jak coś piszcie sms 792-130-178 (nie dwońcie ) . Dzieki Pozdrawiam Ewa
U mnie nadal bez problemu dziewczyny jedza i spia po 3 a nawet 4 godziny. Staram sie je karmic jedna po drugiej i wtedy mam spokój .
Trzymajcie sie

dokładnie tak :tak:ja bez leżaczków nie wyobrażam sobie zycia,najpierw siedziałam na wprost nich i trzymałam im butle a potem trzymały same z lekką podpórką ;) obie najedzone,zadowolone i spokojne :-)
Ja wielokrotnie powtarzalam lezaczki ulatwiaja straasznie zycie!

Zapomnialam sie pochwalic, juz obydwie moje kozy chodza:-)
Dzis zakupilismy pierwsze butki :-)))

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry