reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki

reklama
kasiula brzuszek kraglutki-pileczka ze ho ho
koga jedne z najwspanialszych zdjec jakie widzialam,duze brawa dla fotografa i oczywiscie dla modeli ;)

wiecie co mój brzuch jakoś tak bardziej wypełnił się od dołu, kiedy brzuchy opadają????? najpierw miałam tak ąż pod cyckami a u dołu mniej a teraz mam tu itu, podobno jak opada to się łatwiej oddycha a mi wcale nie jest łatwiej wręcz przeciwnie teraz czuję jakby ktoś mi gniótł żebra, płua, spojenie łonowe, żołądek i pęcherz mozowy

acha

a czytałam wczoraj że teraz może być duzo skurczów Baxtona_hicksa i mogą one trwać od 30 sek do 2 minut
a poza tm ciągnięcie w dole brzucha to w III trym to norma -to było w ksiące a w gazecie czytałam ze ciągnięcie w brzuchu i skurcze trwające powyżej 30 sek to objaw porodu przedwczesnego nic już nie wiem a wy co wiecie na ten temat???????

brzusio może sie zacząć opuszczać do 2 tygodni przed porodem i jest to jeden ze zwiastunów zbliżającego sie z rozdwojenia,

skórczów b-h czyli przygotowujących nie powinno być dużo więcej niż 10 - 15 dziennie.

jak jest ich więcej i czesto to warto zgłosić to lekarzowi.

reklama
zwiastuny porodu:
zwiastuny_porodu.html

Do góry