reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze brzuszki i kilogramy

megid ja miałam taki jak Twój w styczniu, później z dnia na dzień coraz ciężej mi się zaczęło robić, brzuch urósł i podskoczył do góry.

reklama
nie rozumiem dlaczego niektore z Was martwia sie tym ze maja 10kg na plusie? przeciez to jest norma na tym etapie ciazy wiec nalezy sie cieszyc ze wszystko jest ok i brzuchy rosna!:)

Moja koleżanka pół roku temu rodziła z wagą 96 kg w 8 miesiącu, startowała z 70 kg. Nie martwila się że tak utyła, za to cieszyła się że wielką córcię urodziła.

tym bardziej, że po nas nie widać tycvh 10 kg, praktycznie wszystko idzie w brzuch i piersi, ja nawet jeszcze mam 2 pary spodni sprzed ciąży, które całt czas noszę:tak:

Ja też uważam, że każda różnie tyje i 10 kg nie jest żadnym dramatem, natomiast GDYBYM mogła wybierać, to nie chciałabym wcale urodzić dziecka większego niż 3 kg......

ja też nie. mi się marzy 2650:-p
ale lekarz tez mi powiedział, ze ja taka drobna, to nie powinnam większego niż 3 kg urodzić :-)

3 kg... u mnie to tylko w snach :-p Niestety nie mam co liczyc, że nasza siatkarka będzie miała mniej niż 4 kg... :no: Ostatnio to nawet zastanawiałam się czy mnie na cesarkę nie skierują jak dzidzia taka duża będzie... :sorry: Nie wiecie od ilu kilogramów bejbika kierują mamę na cesarkę?

niby właśnie jak dzidzia ma powyżej 4000 gram, ale co szpital to inne zwyczaje..
tyle się słyszy o tym że dziecko było większe niz 4 kg a kobieta rodziła naturalnie, a przy porodzie dziecku obojczyk złamano :szok:

3 kg... u mnie to tylko w snach :-p Niestety nie mam co liczyc, że nasza siatkarka będzie miała mniej niż 4 kg... :no: Ostatnio to nawet zastanawiałam się czy mnie na cesarkę nie skierują jak dzidzia taka duża będzie... :sorry: Nie wiecie od ilu kilogramów bejbika kierują mamę na cesarkę?

w moim szpitalu taka umowna granica to 4kg ale bierze sie tez pod uwage budowe rodzacej kobiety.

reklama
Jak wrócę do domu z pracy to wrzucę swoje zdjęcie z wczoraj z 27 tygodnia...powiem tak: jak je zobaczyłam to się za głowę złapałam jaki mam już duży brzuch...przez tydzień(!) urósł chyba ze dwa razy...ale od początku ciąży tylko 6 kg na plusie także nie jest źle :p

Do góry