reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

reklama
witam kobitki
asieek jak słodki malutki brzusio.
Ja po wczorajszej wizycie u G 8+ a u małego i u mnie wszystko w porządku. G stwierdził ze tak dalej bez żadnych problemów.
Co do tygodni i miesięcy ciąży to 27 t.c zalicza się już jako początek 7 miesiąca a 26t.c. to ostatni tydzień 6 miesiąca

Dziewczyny liczenie miesięcy ciąży jest tak różnie interpretowane że każda z was ma rację, nawet na suwaczkach 7 miesiąc wskakuje po 26t3d więc w połowie tego co piszecie:-)

ja operuję tygodniami bo dla mnie tak jest łatwiej, nawet mój M juz się przyzwyczaił bo na początku nie mógł zakumać...

może i tak macie racje ponieważ w każdym piśmie piszą co innego ja się zasugerowałam tym ze w M jak mama znalazłam artykuł gdzie opisują trymestry i tam jest właśnie ze III trymestr zaczyna sie od 27 tygodnia. Ale czy to ważne i tak jak wybije 40 to albo będzie po albo w trakcie albo jeszcze przed ( oby nie)

Nie no, Agnieszki wypadku zbliża sie dopiero 6ty.

6ty miesiąc trwa od 23-27 tygodnia.
No ale m-c nie tra 4 tygodnie :sorry2:

U mnie jakoś nawet wg m-cy wychodzi jak trzeba :-)
OM 1 sierpnia a więc:
sierpień 1 m-c,
wrzesień 2-gi,
pazdzirenik 3-ci,
listopad 4-ty,
grudzień 5-ty,
styczeń 6-ty,
luty 7-my,
marzec 8-my,
kwiecień 9-ty
a termin na 1 maja :-) czyli akurat jak skończy się 9-ty m-c.Ja teraz kończę 6-ty m-c ,a w lutym zaczynam 7-my.

reklama
chciałam sie pochwalić brzuszkiem:)

Załączniki

• my1.jpg
    my1.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 45
  • my2.JPG
    my2.JPG
    22,8 KB · Wyświetleń: 47
Do góry