reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Następny test pozytywny

agataf

Początkująca w BB
Witam i przepraszam bo może powinnam napisać to w poprzednim poście,który pisałam,ale jestem nowa i nie bardzo wiem.Jezeli tak to proszę mi powiedzieć. Poprzednie testy robione 32dc a dzisiaj 36dc test robiony rano.Nie wiem dlaczego się wkręcam,ale mam jeszcze nadzieje ze one się mylą.Siedze w necie i tylko czytam wszystko na temat testów i czy mogą się mylić i jakie są powody ze test wychodzi pozytywny a ciąży nie ma.Chyba siadło mi już na psychikę.Mam 3 dzieci w tym najmniejsze 10 miesięcy i naprawdę było to nie planowane i raczej z jednego razu i nie mieści mi się w głowie ze można zaliczyć taka wpadkę. Są osoby które się starają i zajść nie mogą i tym bardziej moja sytuacja jest dla mnie nie zrozumiała.Jutro rano ide na beta hcg i dam znać co i jak w tym poście. Przepraszam ale musiałam się komuś wyżalic.
1514793316-bd5dde328c21a988-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wyżej napisałam Ci o dniach płodnych - niestety ani kalendarzyk, ani stosunek przerywany nie są metodą antykoncepcji - to rosyjska ruletka - i tak bardzo długo mieliście farta.
Sama zastanawiam się jaką formę antykoncepcji wybrać po obecnej ciąży, gdyż więcej dzieci nie planuję, a wśród znajomych mam przykłady dzieci ze stosunków przerywanych, kalendarzyków, tabletek i spirali. Pozostaje chyba tylko wazektomia :-p. Głowa do góry, jesteś w ciąży, ale masz doświadczenie, męża, dasz radę!
Ja myślę nad implantem ale muszę zrobic badania czy po cholestazie którą miałam w ciąży już mogę brać hormony

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Też rozważałam, ale trochę się obawiam, zdecydowałam się na wkładkę. Kilka dni temu mój mąż powiedział mi, że mimo tego że wie, iż się zabezpieczam to woli nie kończyć we mnie, tak na wszelki wypadek. Teraz widzę, że nie tylko ja przechodziłam traumę.

Hej dziewczyny. Wtrace się wam w wątek. Zgadzam się że liczenie dni i stosunek przerywanym to metoda koncepcji a nie zabezpieczenie. Z drugiej strony miałam plany zalozyc wkładkę niedługo. Najpierw jedną koleżanka dwa tyg po założeniu krwawila dostała krwotoku i skończyła w szpitalu gdzie na szybko ją lyżeczkowali bo nie mogli zatrzymać krwawienia. Teraz dowiedziałam się że następna dziewczyna jest w ciąży że spirala. Dowiedziała się w 17 tyg że jest w ciąży. Nie będę opisywać bo to jej prywatna sprawa. Chodzi mi tylko o to że jak jest seks może być ciąża obojętnie przy jakim zabezpieczeniu. Trzeba się z tym liczyć. Przy tak wyraźnym teście nie ma żadnych wątpliwości odnośnie ciąży. My mamy dwa aniolki w niebie i dwójkę dsieci w domu. Nie planujemy kolejnej ciąży ale liczymy się z tym że przy stosowaniu prezerwatyw może też nam się zdarzyć wpadka. Nie ma niezawodnych metod antykoncepcji. Tak przy implancie też była kobietka w ciąży na grudniowkach :)

reklama
Do góry