reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Napoje bezalkoholowe a ciąża

reklama
A kto się chwali?
Ot wymieniamy się doświadczeniami.
Normalnie nie lubię alkoholu ale w pierwszej ciazy ciągnęło mnie do piwa jak pszczole do miodu. I nie powstrzymałam się. Mam na sumieniu 14 łyków piwa pelnoalkoholowego podczas pierwszej ciazy.

DarkAsterR może jestem przewrazliwiona ale dla mnie to przegięcie. Tyle się mówi o tym że nie wiadomo jaka dawka jest szkodliwa a jednak widać że niektórzy lubią na własnych dzieciach testować...dla mnie to wręcz bezczelne chwalić się spożywaniem napojów alkoholowych w ciąży w internecie gdzie nie wiadomo kto to przeczyta i może zrobi podobnie. Nigdy nie przetrawie tematu alkoholu lub papierosów w ciąży bo mam teraz do czynienia z dzieckiem z wadą serca i notorycznymi zachorowaniami na zapalenie oskrzeli matki która paliła w ciąży. Może przypadek a może nie koniecznie. Mówię stanowcze nie dla narażania dziecka :/

No i co, kiszonek też nie jadłaś? Kefiru nie piłaś? Owocki z daleka oglądałaś?
Nikt tu nie mówi o usprawiedliwianiu spożywania alkoholu, czy co gorsza o paleniu. Post jest na temat napojów BEZALKOHOLOWYCH.

Po to one powstały żeby właśnie napić się bez wyrzutów sumienia, kiedy alkohol jest niewskazany.
Nie rób z igieł wideł, tutaj nie patologia :) Ale za to możesz poszukać na innych wątkach staraczkowych, gdzie faktycznie było grono kobiet przekonujących się wzajemnie, że regularna lampka wina czy okazjonalne papieroski nie szkodzą. I tam możesz przekonywać ;)

Napoje bezalkoholowe 0% nie są szkodliwe, oczywiście jak nikt ich nie pije w nadmiarze, bo wiadomo, że w nadmiarze wszystkie słodzone napoje są szkodliwe. Więc możesz śmiało pić, jak najdzie ochota

Co do napojów 0.5% to przyznaję, że sama bym takiego nie wypiła. Po wypiciu całego czyli 500 ml dostarcza się taką ilość alkoholu, jak po wypiciu ok. 50 ml zwykłego piwa. A skoro zwykłego nie napiłabym się nawet w takiej ilości, to i 0,5% odpada ;)

Ja lubię i piję. ;-) Najbardziej mi smakuje Okocim Radler sycylijska pomarańcza z limonką. Fajna alternatywa dla piwa. Czasami miło się napić do towarzystwa, zwłaszcza teraz, jak sezon ogniskowo grillowy w pełni. ;-)

@mamaelaela nawet sobie nie zdajesz sprawy ile procentow alko w ciazy przyswoilas ;). W kiszonkach tak popularnych w ciazy nawet 2%!!
Wiec troche jestes hipokrytka piszac o piwie 0.0% nie znajac tematu...
Zadna z nas nie napisala ze sobie strzela lampke wina dla rozluznienia czy desperadosa na prace nerek [emoji85][emoji2356]
Screenshot_20190426-075734.jpeg

reklama
Do góry