reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

najszybszy i najlepszy laktator

No niby tak, szefa akurat mam fajnego, dlatego mogę też teraz pracować w domu :) ale niestety czasami jakieś spotkania w firmie muszą się odbyć.
Zresztą zdarza mi się zostawić dziecko u rodziców, wtedy mleko też zostawiam mojej mamie.
Wiadomo jednak, psychika już zaczyna mi inaczej pracować, oby tylko to nie zadziałało na laktację hehe :)

reklama
Ja używam Lovi prolactis elektrycznego i jestem zadowolona bo ściąga bez problemu i nie bolą mnie przy tym piersi. ma regulację siły ssania wiec można dostosować do potrzeb, dodatkowo jest opcja stymulacji brodawki co też ułatwia ściąganie. Jest wersja ręczna ale jesli chodzi o wygodę lepszy elektryk :)

ja używała ręcznego laktatora baby ono. Był to mój drugi laktator ponieważ pierwszy miałam po siostrze i okazał się już zły, bardzo ciągnął piersi i podrażniał je. Nowy był całkiem inny dobrze zbierał pokarm i był dosyć delikatny

Ja obecnie uzywam laktatora Lovi Prolactis elektrycznego.Jestem z niego zadowolona pracuje cicho.Moze byc i laktatorem elektryczny i laktatorem recznym.Zapamietuje sile i rytm ssania,odmierza czas odciagania pokarmu.Zawiera akcesoria do przechowywania pokarmu.Ma 8stopniowa regulacje odciagania pokarmu.Zawiera nakladki masujace co jest wazne przy poranionych na poczatku karmienia piersia sutkow.Spakowany w poreczna kosmetyczke moze byc praktycznie przewozony bez stresu ze sie uszkodzic :tak:

Z reka na sercu polecam ci laktator lovi prolacis, ktorego testuje blisko miesiac czasu. Sciagam mleko na noc by nie musiec karmic dzieciatka w nocy tylko podgrzewamy butle i tatus sie zajmuje synkiem :) dziala szybko, miekka masujaca nasadka sprawia, ze odciaganie pokarmu jest przyjemne. Nie trzeba sie wyginac by uzupelnic butelke mlekiem, zadne pochylanie sie czy dociskanie do piersi. Prosty w obsludze laktator podlacza sie do kontaktu i robi za nas cala robote, polecam.

Mam porównanie laktatora ręcznego i elektrycznego i tylko elektryczny. Wygoda niesamowita.
Z laktatorów elektrycznych jak większość tu dziewczyn mogę polecić Lovi Prolactis którego również mam przyjemność testować :) Jest szybki i bezboleśnie odciąga pokarm czyli dwie najważniejsze funkcje spełnione. Ma zasilanie zarówno na prąd, na baterie a w razie czego można go zamienić na ręczny. Jest mały gabarytowo dzięki czemu nie przewraca się gdy go postawimy. Butelka Lovi nie matowieje po myciu. Całość jest spakowana w fajną kosmetyczke dzięki czemu wszystko ma swoje miejsce i jest poręczne.

Niezastąpiony przy karmieniu piersią. Pomoże przy braku pokarmu jak i jego nawale. W skład zestawu wchodzi:
- panel sterowania laktatora
- butelką Lovi 150 ml
- rączka do odciągania manualnego
- zestaw do przechowywania pokarmu
- zasilacz sieciowy
- torba na pasek
- zapasowe akcesoria
- przewodnik po karmieniu piersią
- instrukcja obsługi
- wkładki laktacyjne.
Brakuje mi smoczka do butelki i trochę głośno chodzi podczas nocnej ciszy, ale regulacja siły ssania i tryb stymulacji mi to rekompensuje.

Chociaż jestem mamą od niedawna, bardzo polecam laktator lovi prolactis. Ratuje mi laktacje dzięki funkcji stymulacji, która przez 2 minuty bardzo ładnie wyciąga mi sutek dzięki czemu moje dziecko potrafi złapać pierś. Fajna jest tez możliwość dostosowania mocy ssania do potrzeb i komfortu mam, dzięki czemu odciaganie pokarmu odbywa sie w sposób bezbolesny. Co prawda mógłby chodzić nieco ciszej, aczkolwiek to i tak niewielka wada przyrównując do tego co dzięki takiemu urządzeniu można uzyskać.

Moja przygoda z laktatorem trwała krótko. Miałam dwa - sisy baby i lovi prolactis . W lovi podpasował mi bardziej ręczny, który jest w zestawie. ściągał szybko i bez problemu i nawet nie musiałam jakoś mocno tą pompką się namachać :-)
Elektryczny lovi sprawiał mi ból choć przyznam, że świetnie pobudzał brodawki i ssał jak dziecko :-)
Sisi baby elektryczny jak dla mnie, lepszy niż lovi elektryczny ale lovi ręczny polecam :-)

reklama
U mnie najlepiej sprawdza się medela lactina electric plus :tak: mam elektryczny z canpolu ale sporo mniej wyciąga, niestety medela wypożyczona :dry:

Do góry