reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

NADPOBUDLIWE niemowlę - integracja sensoryczna

magdab200!o2.pl

Zaciekawiona BB
Cześć,

będąc ostatnio u lekarza usłyszałam, że moja 7 miesięczna córka jest nadpobudliwa... Rzeczywiście jest bardzo żywiołowym, energicznym dzieckiem, ciągle się kręci, macha rączkami, nóżkami, nie poleży spokojnie. Do tego śpi bardzo mało, w nocy bardzo często się budzi, jest niespokojna.
Polecono mi udać się z nią na terapię SI (integracji sensorycznej) w celu jej wyciszenia.

Czy któraś z Was może chodziła ze swoim maleństwem na taką terapie???
Może też macie nadpobudliwe niemowlę??? Jak je wyciszacie?

reklama
A co takiego mała robila w trakcie badania, ze pani dr to stwierdzila. Ludzie sa rozni...jedni wulkany energii a drudzy kanapowcy.

diagnoza nie zaszkodzi, terapia też nie, nawet jeśli zaburzeń nie ma.
Może być żywiołowa z natury. Jaka była w ciąży?
A teraz? Macie włączony tv lub radio w tle? Nie musi oglądać czy słuchać aktywnie, wystarczy właśnie, że leci. Niektóre dzieci się łatwo przebodźcowuje.
A poród sn czy cc? Przy cc jest większe ryzyko zaburzeń SI

diagnoza nie zaszkodzi, terapia też nie, nawet jeśli zaburzeń nie ma.
Może być żywiołowa z natury. Jaka była w ciąży?
A teraz? Macie włączony tv lub radio w tle? Nie musi oglądać czy słuchać aktywnie, wystarczy właśnie, że leci. Niektóre dzieci się łatwo przebodźcowuje.
A poród sn czy cc? Przy cc jest większe ryzyko zaburzeń SI

Oj w ciąży też była bardzo ruchliwa, już ginekolog mi przepowiadał, że będę miała żywiołowe dziecko. Tv mieliśmy włączony czasami, teraz już w ogóle przy niej nie włączam, Jeśli chodzi o muzykę to tylko jakieś relaksacyjne utwory dla dzieci włączam, głównie Raymond Lap.

poród był siłami natury, bez żadnych komplikacji.

to pewnie taki masz egzemplarz :) moja też disco w brzuchu i poza też daje do wiwatu. Ciężko nadążyć za nią, 2min nie usiedzi.

to pewnie taki masz egzemplarz :) moja też disco w brzuchu i poza też daje do wiwatu. Ciężko nadążyć za nią, 2min nie usiedzi.

to tak jak moja, tylko dodatkowo jest nerwowa, nadwrażliwa na niektóre dźwięki i niesamowicie źle sypia w nocy - potrafi wybudzać sie przez całą noc co 45 minut. Wszyscy lekarza u których byłam mówią że dawno nie widzieli aż tak ruchliwego dziecka...

to tak jak moja, tylko dodatkowo jest nerwowa, nadwrażliwa na niektóre dźwięki i niesamowicie źle sypia w nocy - potrafi wybudzać sie przez całą noc co 45 minut. Wszyscy lekarza u których byłam mówią że dawno nie widzieli aż tak ruchliwego dziecka...
znam to ;) jeśli masz fb to spróbuj na grupie hnb lub poczytaj o high need baby np. na blogu wymagajace

reklama
reklama
Do góry