M
mamaoli
Gość
tereskaa trzymaj się ciepło
będzie dobrze
będzie dobrze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
doktorka chciala mu wczoraj pobrac krew ale probowala z obydwu raczek i nie dala rady trafic w zyle do tego patryk tak strasznie plakal ze "dalismy sobie siana" i pojdziemy wszystkie badania i przeswietlenie razem zrobic w szpitalu w poniedzialek............a jezeli chodzi o to badanie na zawartosc witaminy d ...to mam napisane na skierowaniu (VIT D 25-OH)...mam tez napisane badanie na zawartosc WAPNIA I MAGNEZU .....reszty nie umiem odczytaac ...bo nie dosc ze nabazgrane to jeszcze te amerykanskie oznaczenia ??? ???.....dam znac jak bede cos wiecej wiedzialaasioczek pisze:Teresko napis koniecznie co i jak. I co mieliscie badane w krwi dokladnie ?? My przy najblizszej wizycie w laboratorium mamy cala liste zeby za jednym placzem zbadac ale wit d nie mamy.
tez mi cos nie pasuje raczej jedno wyklucza drugie .....ale lekarz nie jest narazie niczego pewny a objawy sa podejrzane bo z jednej strony sie strasznie poci a z drugiej ciemiaczko juz prawie zarosniete....wiec chce sie dokladnie upewnic dlatego robimy to przeswietlenie--zawsze to pewniejsze niz tylko badanie dotykowe--- no i badanie krwihayne1 pisze:czekaj bo nie rozumiem? Ciemiaczko już zarosło? To chyba nie świadczy o krzywicy czy niedoborze vitD...Jakie prześwietlenie? Masz robić usg główki? A w jaki sposób jeśli ciemiaczko już jest zrośnięte?