Witam,dzisiaj dołączyła do forum,proszę o odpowiedź,opinie,rady.Mam 35 lat,staraliśmy się 10 lat o dzidziusia bez powodzenia, wydarzył się jednak cud I jestem w 15 tyg ciąży. W zeszłym roku przeszłam załamanie nerwowe i depresję, leczył am się 3 msc, było to spowodowane 3 diagnoza mi jakie na mnie spadły w listopadzie zeszłego roku sm,chloniak oraz naczyniaki w kregoslupie,nie wytrzymałam, siadla psychicznie.Na szczęście i chloniak i sm zostały wykluczone, pozostała nerwica i naczyniaki, oraz nadciśnienie, i od roku trwający ,codzienny bol lewego boku brzucha ,podzebrza i kregoslupa. To takie streszczenie mojego przypadku, 3 tyg temu dowiedzieliśmy się o dzieciątko, nie posiadamy się z radości, ale jest tyle samo strachu i lęku. W zeszłym roku skoczył o mi ciśnienie krwi, mam tzw skoki,w tym roku a dokładnie teraz znów to wróciło. ...właśnie w ciąży, znów są to skoki,ok 140/90 to najwyższe jakie miałam teraz ale tętno mam cały czas ok 90,95.
Dziewczyny i tutaj moje pytanie?czy któraś ma podobnie, czy macie skoki, wysokie tetno ?jak Sb z tym radzicie, czy to niebezpieczne dla dzieciątko?
Ginekolog przepisał a mi lek o nazwie Dopegyt,to podobno jedyny lek jaki można brać na nadciśnienie w ciąży, kazała jednak zacząć zaxywac jsk bedxie się utrzymywał o powyżej 140/90,ja mam czasem taki skok,tętno natomiast stałe ok 90,boje się leku ,nie wiem co robić? Cxy zacząć zażywać? Staram się naturalnymi sposobami je z bijąc tj sok z buraka, melisa, aronii, jednak tętno cały czas wysokie.Boje się leków, bo jeszcze niedawno jadłam ich mnóstwo, nawet nie wiedząc że jestem w ciąży jadłam leki na zoladek ,przeciwbólowe, Pyralgina i raz ketonal, wiec moje dzieciątko juz może być zagrożone ta chemią, proszę o pomoc o rady,dziekuje
Dziewczyny i tutaj moje pytanie?czy któraś ma podobnie, czy macie skoki, wysokie tetno ?jak Sb z tym radzicie, czy to niebezpieczne dla dzieciątko?
Ginekolog przepisał a mi lek o nazwie Dopegyt,to podobno jedyny lek jaki można brać na nadciśnienie w ciąży, kazała jednak zacząć zaxywac jsk bedxie się utrzymywał o powyżej 140/90,ja mam czasem taki skok,tętno natomiast stałe ok 90,boje się leku ,nie wiem co robić? Cxy zacząć zażywać? Staram się naturalnymi sposobami je z bijąc tj sok z buraka, melisa, aronii, jednak tętno cały czas wysokie.Boje się leków, bo jeszcze niedawno jadłam ich mnóstwo, nawet nie wiedząc że jestem w ciąży jadłam leki na zoladek ,przeciwbólowe, Pyralgina i raz ketonal, wiec moje dzieciątko juz może być zagrożone ta chemią, proszę o pomoc o rady,dziekuje