reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Na wesolo aktywnośc plodu i snu dziecka

emilia1103

Fanka BB :)
Miasto
Elblag
ostatnio czytalam o 24 tygodniu i psza "Mama może zacząć notować okresy aktywności i snu dziecka. Po porodzie będzie spało w podobnych godzinach. "
czy zdazylo wam sie to sprawdzic?
bo u mnie by bylo ze moj dzidzus wogole nie spi jest tak aktywny.a pierwszy synek byl leniwy w brzuchu i po urodzeniu caly czas spal.
jestem ciekawa waszych opini

reklama
Hm... to może być ciekawie... bo moja malutka teraz w brzuszku buszuje tak między godziną 4 a 5 rano, później między 8 a 9, później dopiero po obiadku około 14/15 i pod wieczór między 19 - 22. Nikiedy poszaleje jeszcze trochę tak ok 24 i 1 w nocy :-) Więc hmmmm jeśli by tak było to w dzień bedzie OK, ale w nocy zostaną mi tylko jakieś 4 godziny snu :-D Ale co tam ,dam radę... przecież nie ja pierwsza i nie ostatnia która bedzie miała dziecko. A poza tym dla maluszka jest się w stanie zrobić wszystko :-)

No ale chetnie poczytam sobie czy u którejś z Was aktywność w brzuszku przełożyla się na aktywność w tzw realu :-D

ostatnio czytalam o 24 tygodniu i psza "Mama może zacząć notować okresy aktywności i snu dziecka. Po porodzie będzie spało w podobnych godzinach. "
czy zdazylo wam sie to sprawdzic?
bo u mnie by bylo ze moj dzidzus wogole nie spi jest tak aktywny.a pierwszy synek byl leniwy w brzuchu i po urodzeniu caly czas spal.
jestem ciekawa waszych opini
Jak byla w brzuszku to caly czas aktywna rzadko spala!
i u mnie w 100% sie to sprawdzilo! poczatkowo w ogole w dzien nie spala... i dziwilo mnie to bo caly dzien ktos ja bral sciskal jak to zawsze szal na poczatku a ona i tak nie miala dosc..i jak wstala o 9 tak do 23 czasem 24 szalala.. po ósmym tygodniu zycia udalo mi sie ja przestawic na spanie od 19:30 czy 20 do rana! no i teraz jakies skromne drzemki sa.. czasme 2 po 2 godziny a czasem 3 po 15 minut!

Ostatnia edycja:
A to moja mała w brzuszku szalała strasznie za dnia od 17tc jak zaczęłą kopać to nie przestawała :-) w nocy nie wiem, bo spałam, a Oliwia mi nie przeszkadzała. Teraz mała od 2 mc życia przesypia całe noce i do tego w dzień ma 3 drzemki około 4-5 godzin śpi w dzień.

gdy bylam w ciazy moj Kacperek bardzo wariowal jak mialam juz isc spac. Takze przez nastepne 2 godziny nie mogam oczywiscie zasnac bo maly mi poprostu nie dal. Teraz KAcper ma juz 5 miesiecy i nie chce zbytnio spac. za to drzemie sobie kolo godziny 18 i gdy go wybudze bo wiadomo wypoczety nie bedzie chcial pozniej spac to urzadza mi taki koncert ze masakra...w nocy tez wstaje 3- 4 razy do karmienia za to od rana do okolo godziny 14 nie je nic....nie wiem juz co robic...5 miesieacy i kazda noc praktycznie zarwana...

Coś w tym jest, mój Igor w brzuszku był grzeczny i teraz też jest.

Noce w brzuszku całe przesypiał, i po porodzie bardzo szybko również zaczął przesypiać noce. W ogóle nie mamy z nim problemu jeśli chodzi o sen.

W brzuchu po nocy budził mnie kopniakami po 7 rano i teraz też tak wstaje.

O emilia właśnie zauważyłam że jesteś z Elbląga, pozdrawiam my też jesteśmy z E-g.

reklama
Oby to nie była prawda;p bo moja mała to straszna wiercipięta, praktycznie cały czas się przeciąga, wali kopniaki i przesuwa się, jedynie gdy kładę się spać (koło 23) to mam trochę spokoju, i po południu tak między 15 a 18, a tak to cały czas dzikie harce. Miejmy jednak nadzieję że nie będzie takim małym diabełkiem bo mamusie zamęczy;p

reklama
Do góry