reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Na co zwracasz uwagę przy zakupach kosmetycznych?

dosia76

Zaciekawiona BB
Drogie,
Piszę do Was z prośbą o pomoc. Tworzę prace na temat wprowadzania nowych marek kosmetycznych na rynek.
Marka obejmuje produkty do pielęgnacji cery, ciała - standardowo. Dodatkowo oferuje sprzęty umożliwiające aranżację domowego spa (masażery, światłoterapia nie wnikając w szczegóły) i potęgowanie działania produktów. Mam odnośnie tego kilka pytań do Was. Jeśli możesz odpowiedzieć, nawet jednym zdaniem będzie mi to bardzo pomocne :)

#1 Czy zanim zakupisz produkt do pielęgnacji sprawdzasz opinie w internecie?
#2 Ile przeciętnie wydajesz na kosmetyki/zabiegi kosmetyczne. Co sprawia, że jesteś w stanie wydać więcej pieniędzy?
#3 Preferujesz zakupy stacjonarne czy internetowe?
#4 Czy chętnie korzystasz z pokazów konsultantek (typu Avon) w domowym zaciszu. Jeśli nie to co Cie zniechęca w takiej formie?
#5 Jakie benefity preferujesz? Darmowy zabieg w domowym zaciszu prezentujący możliwości kosmetyków, rabaty na zakupy produktów, czy może próbki do samodzielnego sprawdzenia?

Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuję! :)

reklama
#1 Tak. Czy zanim zakupisz produkt do pielęgnacji sprawdzasz opinie w internecie? #2 Miesięcznie około 100zł. Zdarza się, że pod wpływem promocji wydam więcej niż zamierzałam. 3 Stacjonarne, mam blisko drogerie. #4 Nie korzystam, nie interesuje mnie to. #5 Próbki do sprawdzenia.

2. Gdy zobaczę, że jakiś produkt może spełnić moje oczekiwania. Staram się kupować kosmetyki bez parabenów, i tym podobnych.
3. Wolę stacjonarne zakupy, ale zdarza mi się kupować produkty przez Internet, np: gdy sama mogę odebrać produkt.
5. Rabaty, próbki - wszystko co mnie zachęci do kupna produktu.

2. Gdy zobaczę, że jakiś produkt może spełnić moje oczekiwania. Staram się kupować kosmetyki bez parabenów, i tym podobnych.
3. Wolę stacjonarne zakupy, ale zdarza mi się kupować produkty przez Internet, np: gdy sama mogę odebrać produkt.
5. Rabaty, próbki - wszystko co mnie zachęci do kupna produktu.

Zawsze sprawdzam opinie w necie i bardzo rzadko sie nacinam

Ja wolę dopytać się dermokonsultantek, w ziko bardzo często jest taka możliwość więc z tego korzystam, mają dużą większa wiedzę na temat kosmetyków i ich właściwości

Na co zwracam uwagę? Na promocje. Żartuję.
Na datę ważności oraz na skład. Wolę kosmetyki naturalne i wszystkim polecam. :)

Przyznam, że najpierw szukam opinii w internecie i nimi się sugeruję, a jak jestem na "spontanicznych" zakupach to wygląd-konsystencja i zapach ;)

Zawsze przed zakupem zapoznaje się z opiniami w internecie i sprawdzam skład na stronie producenta. Ostatnio bardzo zaskoczył mnie taki krem na cellulit Vialise. Ma w składzie min.in ekstrakt z bluszczu, który oczyszcza skórę i ujędrnia. Nie wierzyłam w to, ale zamówiłam, bo wolałam raz wydać pieniądze na krem niż kupować pare tańszych, które nic nie pomagają. No i bardzo pozytywnie zaskoczył mnie. To pewnie przez ten naturalny skład :)

#1 Czy zanim zakupisz produkt do pielęgnacji sprawdzasz opinie w internecie?
#2 Ile przeciętnie wydajesz na kosmetyki/zabiegi kosmetyczne. Co sprawia, że jesteś w stanie wydać więcej pieniędzy?
#3 Preferujesz zakupy stacjonarne czy internetowe?
#4 Czy chętnie korzystasz z pokazów konsultantek (typu Avon) w domowym zaciszu. Jeśli nie to co Cie zniechęca w takiej formie?
#5 Jakie benefity preferujesz? Darmowy zabieg w domowym zaciszu prezentujący możliwości kosmetyków, rabaty na zakupy produktów, czy może próbki do samodzielnego sprawdzenia?

1 - zdarza mi się, że czytam opinie, zwłaszcza jeśli zamierzam kupić jakiś droższy bardziej specjalistyczny produkt - głównie jeśli chodzi o kremy do twarzy albo podkład

2 - trudno mi powiedzieć ile wydaję na kosmetyki czy zabiegi, bo to zależy od konkretnego miesiąca, zdarza się, że akurat nie mam tego typu wydatków, a innym razem wszystko się kończy i zakupy tego typu są prawie podstawą wydatków (z małym przymrużeniem oka oczywiście D: )

3- zdecydowanie wolę zakupy stacjonarne. Chyba kosmetyków nigdy nie kupowałam przez internet

4 - nigdy nie korzystam z takich pokazów, jakoś za bardzo kojarzą mi się z akwizycją

5 - Jeśli chodzi o benefity to wszelkiego typu rabaty, próbki, karty stałego klienta (na punkty) itp.

reklama
Do góry