reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mycie zebow, pasta, jak wyplukac buzie

Ja mam Ziajkę bez fluoru z xylitolem. Pisze że w składzie ma xyliot zamiast fluoru. Pisze na niej ze połknięcie nie powoduje negatywnych skutków. Ale pisze też by stosowac ja pod nadzorem by zminimalizowac ryzyko połknięcia. Jest według Was dobra i stosowac ja czy wybrac inna? Niestety nie znam sie na składach i ich analiza niewiele mi mowi.
Zjaja ma często sls, sprawdź czy Twoja ma. I ile ma dziecko? Do 2 lat myłam bez fluoru, ale potem już z fluorem. Chicco czy elmex mają ok skład.
Bez fluoru np. neobio, azetabio, Jack N'Ill

reklama
Zjaja ma często sls, sprawdź czy Twoja ma. I ile ma dziecko? Do 2 lat myłam bez fluoru, ale potem już z fluorem. Chicco czy elmex mają ok skład.
Bez fluoru np. neobio, azetabio, Jack N'Ill
Hej
A mozesz mi powiedziec czt ta jest dobra dla dwulatka?

Ta Ziaja ma skladnik Sodium Lauroyl Sarcosinate, to ten skladnik? Kurcze pisze ze od pierwszego zabka, dlaczego produkuja szkodliwe psty a pisza ze sa ok? Ma tez CI77891 i inne skladniki. Rozumiem ze jest zla?

O tej Baby Brush pisze ze nie zawiera laurylosiarczanu sodu - SLS, ale nie sa wyszczgolnione na stronie sklepu wszystkie jej skladniki. Ktos wspomnial o szkodliwym skladniku peg, nie wiem co to jest.
Synek nie wypluwa dlatego czy nie stosowac narazie pasty bez fluoru? Kupilam chusteczki do dziasel zeby wycierac paste.

Hej
A mozesz mi powiedziec czt ta jest dobra dla dwulatka?
Nie jest zła. Ale jakbym miałam polecać z fluorem to elmex lub chicco.

Ziaja ma kiepskie składy, sls i inne badziewia.
Dzieki bardzo za odpowiedz. Czyli dobrze ze jej nie uzywalam. Do teraz myje tylko szczoteczka z woda a wiem ze powinno sie pasta, boje sie ze bedzie miec popsute zabki. I sa trudnosci bo nie bardzo i nie zawsze daje sobie umyc. Myslisz ze moge zaczac od pasty bez fluoru skoro nie wypluwa? Dobre sa husteczki Jack Jill do dzisel do scierania pasty z zabkow?

reklama
W USA sie zdziwilam ze tam w ogole nie ma w sklepach elmexu za to pelno colgate. Patrze teraz w smyku i nie ma zadnej z tych past bez fluoru ktore polecasz a bez polecania juz sie boje cokolwiek kupic skoro takie badziewne skladniki potrafia dawac do past dla dzieci :(

Do góry