Jak czesto myjecie wlosy swoim skarbom? :-)
myje raz w tygodniu jesienią i zima...
latem cześciej...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak czesto myjecie wlosy swoim skarbom? :-)
U nas z pianą dziwna sprawa.. jak mama kąpie to absolutnie żadnej piany bo od razu histeria.. jak tata kąpie to mega ilości piany i jeszcze w trakcie tata dorabia kolejne porcje z tatą robią sobie mikołajkowe brody, fryzurki różne więc nie chodzi o szczypanie piany.. nie rozumiem za nic czasem mojego dzieckaO.. to super, 4zl to tanio, bo ten oriflame to w promocji byl po 19 przeceniony z 25 chyba i to 2 katalogi wczesniej.. . koniecznie poszukamy czegos w markecie czuje, ze to coś nam posluzy.
Czy Wasze pociechy tez tak kochaja piane we wannie? Ja maLej zawsze robie pianke, ale to wysusza jej skórke, nawet z tych dla dzieci produktów. Jakby jakaś księżniczka nie miala problemów z suchą skórką to polecamy żel dla księżniczek z rossmana jest z brokatem, który pózniej sie splukuje bez problemu, a radosc ogromna
U nas też Pawełek miał etap nielubienia mycia głowy, ale tłumaczyłam mu do upadłego że jak odchyli główkę przy spłukiwaniu to piana do oczu mu nie wejdzie. w końcu zaczął głowę odchylać, a nawet jak mu coś wleciało do oczu to obracałam to w żart (chociaż nie zawsze uznawał to za śmieszne), ale jak widział że ja sie śmieję to w końcu też zrozumiał że to nic strasznego. pomaga zabawa pianą. zrób mu kąpiel z bąbelkami i pokaż jak fajnie jest się nią bawićże można zdmuchiwać pianę z rąk, robić z niej brodę, lub się nią "wyciapać". może się uda;-)A ja mam straszy problem z myciem głowy. Maciek nie ma długich włosów ale jak tylko trzeba je umyć to ucieka z wanny. Nie wiem co zrobic? Dodam, że przez miesiac mył sam głowe i nie było płaczu-a było to po wizycie u fryjera. Obcioł go nieco za krótko i wannie było ok ale Maciek bardzo przeżył psychicznie brak włosków. Może macie jakiś pomysł na ta sytuację?