reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Muzyczny kociol

Ja swojemu szkrabowi serwuje muzykę Reymonta Lapa. Jest to połączenie muzyki klasycznej z dziecięcymi odgłosami i z odgłosami natury. Polecam:tak:

reklama
A my mamy kudłatego psa pluszaka więc śpiewam
Łapy łapy cztery łapy
a na łapach pies kudłaty
Kto dogoni psa, kto dogoni psa
Może ty (mama), może ty (tata)
Może jednak ja (Kuba)
I tyle bo zwroteki gdzieś się podziały w sklerotycznej pamięci:-p

Poprzez miedze, poprzez łąki,
poprzez leśnie ścieżki wąskie,
cztery łapy psa unoszą w świat.

Łapy, łapy, cztery łapy,
a na łapach pies kudłaty.
Kto dogoni psa? Kto dogoni psa?
Może ty, może ty, może jednak ja!

Oj tak z ojcem rozmawiam i mówie mu że Pankracego wspominamy a on coś o swoim imienniku nawija i się kurna przez niego pomyliłam:dry:

A pamiętacie że panem pankracym opiekował się też Artur Barciś? nie wiem przez ile odcinków.

Ja śpiewam Jaśkowi "Panie Janie" a Tuśkowi, żeby nie był poszkodowany "Na Witusia z popielnika" :-p.

Na płytach jest wydana seria"nauczycielka przedszkola"są świetne zabawy z piosenkami:-)
nam najbardziej spodobała się z łaskotkami...
"1Po kryjomu się wymknęły
łaskotki na spacer dziś.
Zasnęły na Twoim brzuszku,
chyba czas obudzić je.

ref:Moim gili, gili, gili,
gili, gili cha, cha cha/2"

a potem zmienia się części ciała, świetnie stymulująca i rozśmieszająca zabawa, polecam:tak::tak::tak:

Ja sie staram malemu jedna piosenke w kolko na dobranoc spiewac juz od tygodnia i wiecie ze chyba juz sobie zakodowal ze jak go kolysze i ja spiewam ta piosenke (jak starta plyta w kolko to samo) to nie ma gadania, tylko SPAC trzeba i bez wiekszej dyskusji zasypia:-)

reklama
ja dostałam kiedyś od koleżanki kołysanki, na której była m.in. Kołysanka dla Michałka i od tamtej pory śpiewam mu to ciągle i to nawet nie całą a tylko jedną zwrotkę w kółko, bardzo to lubi, ale jak nie chce mu sie spać to i nawet to nie pomaga:

"Śpij Michałku słodka chałko, złotowłosy mały grajku
twoje sny jak wiosną bazie, mięciuteńkie są od marzeń"

i tak w kółko.

Do góry