Ja myślałam że wojna nigdy nie będzie tak blisko, że ludzie po 2 światowych zrozumieli że nie ma zupełnie nic dobrego w wojnie nawet dla wygranej strony. Naiwna jestem. Codziennie modlę się za dzieci na Ukrainie, że skoro maja odejść, to szybko bez tego niewyobrażalnego cierpienia które oprawca jest w stanie im zgotować.
reklama
Papillonek1980
Fanka BB :)
Zobaczcie jak dużo Rosjan popiera Putina. Szokująco dużo. Oni się cieszą. Wierzą w bzdurną propagandę i nic do nich nie dociera.
Bo mają jedną słuszną telewizję chyba nawet Putin wierzy w to co ona pokazuje.Zobaczcie jak dużo Rosjan popiera Putina. Szokująco dużo. Oni się cieszą. Wierzą w bzdurną propagandę i nic do nich nie dociera.
jumisia
czytam właśnie książkę o Putinie - tam nie ma żadnych wolnych mediów, piorą im mózgi nawet w szkole a jakikolwiek sprzeciw może skończyć się więzieniem zasądzonym przez sędziego chodzącego na pasku władzy , biciem, prześladowaniami, a jak wychylasz się za mocno - to giniesz w dziwnych okolicznościach. Dlatego tak ważne są wolne media w kraju i wolne sądy.Zobaczcie jak dużo Rosjan popiera Putina. Szokująco dużo. Oni się cieszą. Wierzą w bzdurną propagandę i nic do nich nie dociera.
inkaby
Nie wiem czy zauważyłaś ale w Polsce pomału tez robi się zle jeśli chodzi o media…czytam właśnie książkę o Putinie - tam nie ma żadnych wolnych mediów, piorą im mózgi nawet w szkole a jakikolwiek sprzeciw może skończyć się więzieniem zasądzonym przez sędziego chodzącego na pasku władzy , biciem, prześladowaniami, a jak wychylasz się za mocno - to giniesz w dziwnych okolicznościach. Dlatego tak ważne są wolne media w kraju i wolne sądy.
jumisia
zauważyłam niestety. Jak sobie czytam i porównuję, to oczywiście Polska to nie Rosja Putina, ale tv już na tym samym poziomie. Putin też zaczynał powoli i gdzie zaszedł? Jak czytam jak ludzie Putina torturują opozycję, to słabo mi się robi. Np. Łamali podczas demonstracji ludziom kości, bo tak ich pałowali. Znajome?Nie wiem czy zauważyłaś ale w Polsce pomału tez robi się zle jeśli chodzi o media…
inkaby
Oczywiście nie stawiam naszych mediów z mediami rosyjskimi na równi, ale jednak w złym kierunku dążymy w temacie mediów :/ nawet jeśli wiemy to nie wiemy co wiemy hehzauważyłam niestety. Jak sobie czytam i porównuję, to oczywiście Polska to nie Rosja Putina, ale tv już na tym samym poziomie. Putin też zaczynał powoli i gdzie zaszedł? Jak czytam jak ludzie Putina torturują opozycję, to słabo mi się robi. Np. Łamali podczas demonstracji ludziom kości, bo tak ich pałowali. Znajome?
jeszcze pomyślałam sobie o tym, ze faktycznie może być kryzys żywieniowy patrząc na sytuacje w porcie w Szanghaju, to taki bonus do wojny i wysokiej inflacji
reklama
Ja tez bardzo przeżywałam alexwiesz co mi pomogło ? Przyjęłam pod swój dach matkę z dwojgiem małych dzieci i ich babcie . Od raxunpoczulam ulgę .Czy któraś z Was też nie może poradzić sobie z obrazami wojny ? Jest mi tak strasznie źle jak czytam o dzieciach które poległy, zostały porwane lub okaleczane. Zupełnie sobie z tym nie radzę. Patrzę ma buzię synka i widzę twarze tych dzieci, takich ufnych i płaczę, że swiat moze byc tak okrutny. Wojna zawsze zabiera dużo istnień, ale dlaczego dzieci tak muszą cierpieć. Nie potrafię przeżyć dnia bez uronienia łzy nad ich losem.
Podziel się: