reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mswia Bydgoszcz

MatkaWariatka37

Fanka BB :)
Witam.
Jestem w 37 tc. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda oddział położnictwa w MSWiA. 5 lat temu miałam nagła cesarkę, teraz chciałam rodzic w Szubinie ale tam czeka mnie cc a ja jednak chciałbym spróbować sn. Moja ginekolog poleciła właśnie MSWiA ( pracuje tam) Podobno są bardzo elastyczni jeżeli chodzi o temat SN po cc. 9 lat temu też tam rodzilam i byłam bardzo zadowolona ale jestem ciekawa jak atmosfera i syt wygląda teraz ( w tym roku)
Może znajdziecie choć jedna młoda mama która rodziła w tym szpitalu i podzieli się opinią!!

reklama
Ja miałam vbac w miejskim i bardzo polecam. Ale pogadaj z lekarką, może ona ma tam wtyki i się Tobą zaopiekują ❤️ na FB jest grupa naturalnie po CC

Dlaczego lekarze nie pozwalają rodzic naturalnie?
Boją się chyba pęknięcia macicy. Ale blizna mam ładna grubą, no w końcu 5 lat minęło. Poza tym szpital w którym chciałam rodzic ma najniższa referencyjnosc. Nie ma u nich możliwości indukcji przed terminem z uwagi na dużą wagę dziecka. Dlatego bardzo zależało mi na poznaniu opinii mam rodzących w MSWiA ale widzę że coś slabo z tym.

Do vbac najbardziej polecany jest miejskie.
Leżałam na sali z kobieta która rodziła naturalnie po CC ( nagle 3-4 lata temu) z położna Kariną, bez wspomagania farmakologicznego ( zależało jej na tym) urodziła na stojąco, z małym pęknięciem.

reklama
Do góry