A w czasie bilansu rocznego lekarz nic nie stwierdził?Mój roczniak na razie wkółko "mama" i "tata" i dźwięki zwierząt. Mam jednak wrażenie, że czasami mnie nie dosłyszy... Kiedy zacząć się martwić? Może to tylko skupienie na zabawie? Ma ktoś jakieś doświadczenie z problemami słuchowymi u takiego malucha?
reklama
@NatkaWanila90 A czego nie dosłyszy?? Bo jeśli nie dosłyszy, że np. czegoś mu zabraniasz - to jest to całkiem normalne u dzieci (a z wiekiem potrafi się nasilać). Ja zawsze profilaktycznie polecam wizytę u lekarza specjalisty, który dokładnie sprawdzi słuch.
Specjalista znaleziony! na Link do: Słuch – wartość, którą można się cieszyć - Światsluchu24.pl
Dam znać, jak będę po wizycie w przyszłym tygodniu
reklama
P
pani.olga
Gość
Przede wszystkim w czasie zabawy albo jak wołam go z drugiego pokoju. Chyba jest bardzo skupiony i dlatego nie zwraca uwagi.
@ewka2 ten bilans to u nas pic na wodę poszukam jakiegoś specjalisty, żeby rzeczywiście to sprawdzić
jest mało prawdopodobne, żeby Twoje dziecko miało problem ze słuchem. po urodzeniu dzieci mają robione badania przesiewowe, więc na pewno Cię słyszy. po prostu albo to ignoruje, albo jest skupione na zabawie. z moim jest dokładnie tak samo (;
Podziel się: